Sunday, January 2, 2011

lalalalala...sukanya....

allooo frensss...
Sukanya saya dah jumpa yang terbaik. Sebelum ni saya ngan husband dah cuba cari meja & kerusi belajar untuk shane dan qeisha. Tapi belum ada yang saya berkenan. Dan sekarang..puas hati dah coz dah jumpa yang sesuai dan menarik bagi saya. Berbaloi-baloi...saya jumpa kat parkson malam 31 Dec 2010 hari. Last day tahun 2010 lagi tu.Jom tengok...
Mejanya ada 'alphabets' dan timetables.Gambar2 tu memang menarik perhatian budak2. Kerusinya pula amat selesa coz tempat duduknya lembut dan ada span.Blue colour tu milik shane dan pink colour sudah semestinya qeisha punya.Harganya pun sedang2 saja..u all boleh cari kat parkson kalau berminat ya.
Shane dan qeisha pun suka dengan pilihan mama.Sekarang boleh la mereka mewarna dan belajar dengan selesa. Nenek mereka (mymum) yang selalu dan rajin mengajar mereka berdua.Tapi budak2 kan sekejap saja nak bagi tumpuan.Paling lama pun 10 minit. It's ok...kena biasakan selalu..
Shane sedang melukis 'car'..boleh la, at least ada bentuk car dan tayarnya.Qeisha conteng2 entah apa2..asyik2 nak lukis 'house'.hehe
*Selain menulis,membaca,mengira,menonton...toys@mainan masih perlu bagi budak seusia mereka.Yang penting ada hadnya. Berdasarkan pemerhatian, melalui permainan mereka juga belajar.Pembelajaran yang lebih berkesan ialah belajar melalui bermain..

note:ok all...nak logout dulu.Malam nanti saya akan melawat u all pula.Masih lagi terkejut dengan berita bekas husband nana meninggal dunia. Semalam majoriti entry rakan2 blogger adalah tentang berita arwah (Faizal Yusof)meninggal dunia.U all perasan tak dia meninggal last day tahun 2010, iaitu hari Sabtu 31.12.2010. 'Actor Faizal Yusof died at 1.45pm Saturday at Pusat Rawatan Islam (Pusrawi), Jalan Tun Razak'.Salam takziah untuk family arwah.

*saya shedihh coz charger my canon belum jumpa lagi.Dah la kalau nak beli ori charger tu kena order dan harganya pun rm200++.miss place,ada yang keluarkan dari beg cam saya masa bertandang ke rumah kakak ipar.budak2 la..bukannya tau erti benda tu sangat berguna..so now,my nokia E5 sajala yang saya guna captured pic sementara menunggu charger yg diorder...haruuu tau.:(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers