Saturday, July 2, 2011

Larian 1 murid, 1 sukan, 1 Malaysia

Hai all
Acara ini diadakan di SMK Taman Tunku sempena larian 1murid 1sukan 1malaysia yang  diadakan serentak di semua sekolah seluruh malaysia pada hari ini iaitu 2 Julai 2011.
Ada 5 buah sekolah rasanya yang bergabung atau berkumpul di sekolah ini. Agak meriah juga. Seawal 7.00 pagi semua peserta dah sampai coz acara dimulakan pada jam 7.45 pagi.
Lion dance & tarian ngajat oleh para pelajar smk Taman Tunku bagi menyambut ketibaan VIP. Malu2 & segan2 je saya captured pic ni coz ramai sangat orang.
Nice view..cantik sekolah ni, luas sangat.
* Para pelajar berkumpul di tapak perhimpunan sebelum memulakan larian sejauh 1.5km. Tak jauh sangat kan, berbanding dengan zaman saya sekolah menengah dulu. Dulu kalau acara merentas desa, memang jauh sangat jaraknya sampai ada yang pengsan. Tapi tadi semuanya masih bertenaga.

Barisan VIP..Pn Hjh Rosnani Hj Yunus, Pegawai Pelajaran Daerah Miri sedang menyampaikan ucapan. Murid2 mendengar dengan teliti..cayalah..
Selepas larian...majlis penutupan dan penyampaian hadiah. Oklah juga, peserta dari sekolah kami ada mendapat tempat kedua & ketiga. Bangga Tuan Guru Besar tadi.:)
Menyempat juga...selepas larian. Bukti yang saya ada hadir pagi tadi. Sebenarnya kan hampir2 i tak hadir coz bangun agak lewat tadi. Ya la hujung minggu. Bila i call rakan sekolah dah sampai pun kat tempat ni. So saya bersiap macam lipas kudung, dahlah lokasi ni jauh dari rumah i. Drive pun asyik memecut je saya, nasib baik jalan tak jam. Akibat lambat, takde tempat parking la jawabnya, padan muka saya parking jauh nun di sana & terpaksa berjalan kaki masuk ke dalam kawasan sekolah. Baru je saya sampai, jemputan VIP pun tiba..aduhhh nasib baik la tak lambat sangat. Jangan contohi sikap saya yang tak ada disiplin tentang masa ya kawan2...saya akan jadikan pengajaran di hari muka."tau tak perr" kan2
Murid2 sedang yang bersesak-sesak menunggu keputusan pemenang larian diumumkan.
* cikgu cikgi yang memakai baju oren tu adalah sebahagian daripada staf2 yang sama dengan sekolah tempat saya bertugas. After habis larian kami semua macam picnic je minum2, makan2..relax2..
That's all...babaiii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers