Tuesday, October 11, 2011

Lizard on a car!!

eeiiiii... korang berani tak pegang cicak macam pic di atas? Saya ni kan, geli sangat dengan cicak, jangankan nak pegang..tengok pun dah geli geleman. Rupanya tak cute betul kan..apalagi najis dia yang black & white tu.., sangat2 la tak suka kan.
Kisah yang sebenar ialah...
*

*

*
 sila perhatikan betul2 pic di bawah...amati betul2 perubahannya..
Kisahnya begini : Petang Ahad lepas (09.10.2011) haa.. siap ada date lagi, kami sekeluarga pergi la bersantai di esplanade. On the way balik rumah...dah gelap dah masa ni, dekat kul 8 malam agaknya. My hubby yang nampak dulu lizard tu kat cermin keta. Gelap kan, so kami tak perasan la lizard ada melekat kat cermin keta. Makin lama, lizard tu naik lagi kat bahagian atas cermin keta...dan, amat jelas kelihatan depan mata. Shane &qeisha apalagi..menjerit-jerit sebut lizard!.1st time dalam hidup saya tengok lizard melekat kat cermin keta depan mata..dah la time keta sedang berjalan.Camana tiba2 lizard tu tiba2 ada kat cermin keta kami. Eeeiiii..gelinya teringat camana rupanya. Nasib baik bukan saya yang drive masa tu, if saya yang drive..tak pasal2 tak dapat kawal stereng keta.
about pic 1 : si lizard mula memperlihatkan dirinya. Saya tak suruh hubby halau guna car wiper...coz takut terputus pulak ekornya.Lagi la geli kan.
pic 2:  makin naik atas lagi..betul2 depan tempat duduk saya & qeisha.
Pic 3 : degil betul lizard tu...masih lagi bergerak ke tepi sebelah kiri cermin keta. Qeisha makin takut..shane ok, coz duduk ngan neneknya kat seat belakang.
pic 4 : Si lizard tu..membengkokkan ekornya. Minta puji betul la si lizard tu kan, macam2 aksi yang dia tunjukkan..mentang2la orang captured pic dia hehe
* pic tak berapa clear..coz gelap & juz captured by phone je.
Ini aksi Qeisha pada mulanya : mula2 dia berpaling muka..mengelakkan pandangan ke arah si cicak kubin tu.Qeisha duduk atas ribaan saya. Sian..i pun takut gak sebenarnya..
Last2..qeisha tutup muka.Tak nak tengok cicak tu..so cute.hehe
note : ada maksud ke cicak tu?eeiiii...malas i fikirin..:).macam2 betul.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers