Friday, September 23, 2011

sambutan Merdeka Raya 2011 SKRB2..

salam Hari Jumaat semuanya..tak terasa dah Jumaat dah. Bila sibuk, memang masa terasa berlalu dengan begitu pantas kan. Selalunya saya ni, Jumaat baru buat post, kiranya 1 week 1 post la ya.heee.Yala kan, Jumaat sekolah awal balik, so banyak la masa free saya waktu petang.
ok, post saya hari ni ialah tentang sambutan Merdeka Raya pada Rabu lepas (21/09/2011) di sekolah tempat saya bertugas. Lambat buat post, rasa malas nak tranfer pic2 ke lappy. Sambutannya agak meriah juga...Murid2 sangat seronok specially preschool student coz pada hari tersebut mereka berpeluang mengayakan baju raya masing2 dan baju kebangsaan.
Sambutan dimulakan dengan perhimpunan khas, mengibarkan jalur gemilang diiringi nyanyian lagu patriotik dan diikuti beberapa persembahan murid2..suka melihat mereka pakai baju cantik2...
 Diteruskan dengan majlis Hari Raya...ada dua tempat. Tahap 1  dan tahap 2. Pose with cikgu2 yang mengayakan baju kebangsaan.Seorang baju 1 Malaysia, seorg lagi baju tradisional kaum lun bawang. Saya je yang biasa2 je..saya ni jenis yang bukan melaram sangat ya specially kat sekolah. Lebih suka pakai yang selesa2 & sopan je.
Murid2 prasekolah yang comel2..sepatutnya bergabung dengan tahap 1. Memandangkan tempat yang dikhaskan amat sesak, kami ambik keputusan gabungkan 2 kelas pra tersebut supaya mereka tidak berebut dengan murid2 yang lebih besar. Kesian kan, mereka masih kecil lagi. Tak sanggup melihat mereka makan2 dalam keadaan yang tak selesa. Then, habis makan2 barulah mereka bergerak ke tempat yang dikhaskan untuk meraikan hari raya...oh ya semua juadah2 tu adalah dibawa oleh murid2.Seorang bawa sikit2 banyaklah juga bila dah dikumpulkan...
Majlis di tahap 1...pelbagai juadah. Susah nak pilih.Ambil sikit2 semuanya coz nak merasa..:)
Jom makan2..sempat lagi posing.duhai..
Suasana majlis sambutan hari raya di tahap 1( pra, thn 1,2 & 3 ( ruang legar kantin sekolah)..
Akhir sekali, bertandang ke majlis sambutan hari raya Tahap 2.(tahun 4,5 &6).Hebat2 persembahan diaorang..
pic bawah: kanak2 pra yang sangat cute..pic bawah sebelah kanan macam pose pendatang tanpa izin la pulak.hahaha..

motif utama majlis : mengeratkan tali silaturrahim warga sekolah :)
*ok all..babai.. bw kejap sambil2 menunggu husband balik kerja, nak bawak anak2 makan kat luar malam ni..

Friday, September 16, 2011

Shane & Qeisha with BMX bicycle _ sweetheart

hai all, happy holiday & selamat Hari Malaysia..
Hari ni saya takde plan nak pergi mana2, berehat kat rumah je. 3 hari pengawas upsr..agak letih juga coz paper diaorang semalam sampai petang.
***************
Nak buat post tentang basikal baru shane dan qeisha ni, teringat pula dengan lagu allahyarham Sudirman 'Hidup Sederhana'(basikal tua) hehe.
Tapi kan, basikal diaorang ni bukan basikal tua ya. comel sangat rupanya. Minggu lepas beli basikal ni sebenarnya, tapi nak buat entry asyik bertangguh.
black & red tu shane punya, pink colour tu qeisha punya. Mereka dua belum pass sangat so, tayar kecik tu belum ditanggalkan lagi. Main pun kat tempat parking kereta je..tak berani la bawa mereka berbasikal kat tepi jalan. walaupun cuma jalan kawasan perumahan...
Seronok tak terkata..bila dapat mengayuh basikal pertama kan.
Pic2 petang hari Selasa lepas..
Sabar ya anak2..berbasikal kat parking keta la dulu ya.Tunggu weekend ni bawa berbasikal kat taman. Berbasikal la puas2 . Buat hari ni...biarlah keta tu parking kat luar rumah bagi peluang sepasang adik-beradik ni main basikal.
si mama jadi pemerhati la petang ni jawabnya ...demi anak2 ku rela.hehe
"Riang hatiku badan bertuah
Punya teman yang comel dan manja
Berjanji akan selalu bersama
Menemani ku setiap masa...

Aku hidup serba sederhana
Tiada harta tiada rupa
Hanya yang ada budi bahasa
Harta sekadar basikal tua
Orang biasa basikal tua..
Orang biasa basikal tua..
ok all, nak layan lagu basikal tua jap kat youtube..:)

Friday, September 9, 2011

today : We have been married for 6 years

09092011 - Today is my anniversary....
We have been maried for 6 years...:)
to my hubby....
It's sometimes hard for me to find
the words that can express,
Just how much your love and you
bring me so much happiness,
but on this very special day
I'm hoping this will show,
I love you and I always will
far more than you can know..
mama luv u all soooo much!!!
with all my love....

Tuesday, September 6, 2011

Lagi2 princess & train...

hai semuanya..
about toys lagi..macam ni la i bila dah takde idea nak buat entry..
Niat di hati nak elakkan beli toys untuk anak2 memandangkan next year diaorang dah nak masuk tadika. Berniat nak melatih diaorang lebih berminat dengan buku & segala macam yang berkaitan dengan education. Tapi kan sebagai ibu, lemah juga saya bila anak2 merayu nakkan mainan kegemaran mereka.Dah cuba elak tak pergi kedai toys, tapi shane tetap ingat selagi tak pergi.what 2 do..sekali sekala kononnya..
Qeisha punya...happynya dia dapat ni.Mainan cute macam ni budak2 mmg la suka kan

Little train & his freinds tetap menjadi kegilaan shane.Dia sebut bukan thomas & freinds tau tapi thomas & train.suka hati dia je
Happy with mainan baru.Budak2 memang macam tu.Sekejap je suka sebenarnya..
Hmmm ni pic, on the way  ngabang raya pertama hari tu...Pergi 2 buah rumah je, rumah staf sama keja with husband. Posing dalam keta je la...segan nak pose kat umah org.hehe.yang meraikan Hari Raya mesti masih lagi dalam mode beraya kan2..

Note: sometimes mama yang lebih2 bila shopping mainan.hahahah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers