Wednesday, November 30, 2011

Family day part 2 @ megalane bowling

Sambungan cerita bsn family day...
Xtvt seterusnya bowling games @ bintang megamall ( 27/11/11 on sunday). Memang meriah sangat, semua yang menyertai sangat seronok.
Jom kita lihat karenah mereka bermain bowling..
pic atas : permulaan..sesi bergambar ramai2
Pic bawah kiri : peserta2 bersedia menunggu giliran
Pic bawah kanan : Shane memerhatikan dadynya main bowling
Aksi2 mereka, semuanya hebat2 belaka..specially kanak2 yang berbaju belang2 tu. Nasib la ada kategori kanak2, kalau tidak yang dewasa tu semuanya tewas kalau dilihat dari mata keseluruhannya. Memang hebat kan, tengok saja la cara dia bermain. Hubby saya bagitau dia & familynya memang berminat dan selalu bermain bowling kat sini pada hujung minggu. Best kan.
dady & Shane..shane2, sangat setia memberi semangat kepada si dady di samping menjadi mat kacau.hehe
Bila shane dah boring..macam2 karenahnya. Adik Qeisha tak ikut, dia belum bangun lagi masa kami bertiga turun dari rumah. Nak cepat, xtvt bermula kul 9.30 am.Breakfast pun kat luar je.Abang Shane memang bangun awal, coz jadual tidur dia dah berubah. Malam tidur awal, siang jarang tidur.
*si mama jadi penonton setia.Next time nak bawa mr hubby main bowling la..
Inilah wajah2 pemenang masa tu..ada 3 kategori. Kategori perempuan dewasa, lelaki dewasa dan kategori kanak2.Congrates 2 all of you.cayalah...!!!
* saya sangat tertarik dengan aktivit family day diaorang nie..

 note: next entry is black & red nite...tadaaaa

Tuesday, November 29, 2011

family day / xtvt bbq @ taman selera

hai everyone...
about the post : Sabtu lepas ialah  bsn family day / bbq kat taman selera. Kami joined mr hubby je. Xtvt dimulakan dengan bbq. Cuaca hari tersebut amat sporting, so xtvt bbq berjalan dengan lancar.
Tak ada idea nak bercerita panjang ni, so terus layan pic2 yang ada. Pic2 tersebut terpaksa saya edit pages coz kalau upload satu2 teramat la lambat..tak tau kenapa pulak, dulu ok jugak if saya upload satu2. Saya mulakan dengan pic shane & qeisha yang sangat seronok berlari-lari kat taman selera.
Pic atas : like this pic so much, sangat cute candid ni. Oh ya, abang shane & adik qeisha dah gunting rambut dah. Lega sangat2 mereka dua ok saja bila gunting rambut, siap dapat blow rambut tu lagi.syoknya saya :).
* Shane & qeisha suka sangat mengutip buah yang berwarna coklat yang banyak bertaburan atas rumput tu, tak tau buah apa lah..lol
*Saya & my mum sangat letih mengejar sepasang adik-beradik ni yang suka sangat berlari. Hairan saya, mereka dua macam tak reti letih. Asyik2 nak pergi playground, dah la lokasi tu agak jauh dari tempat bbq. Tapi shane degil nak pergi, mengalah juga saya then temankan mereka berdua bermain kat playground kat situ Yalah kan, peluang sebegini bukan selalu..saya biarkan mereka berlari-lari & bermain sepuas hati. Si nenek merungut-rungut keletihan mengejar qeisha.hehee, what 2 do si dady sibuk dengan bbq.sabar je la..
Siap bawa basikal lagi..hrmmm ni bukan idea saya ya. Ini idea ayah mereka dua. Saya memang sedia maklum tempat ni tak ada kawasan lapang yang bersimen. Memang la payah kan mengayuh basikal atas rumput walaupun kawasan lapang. Last2 mereka dua mengayuh basikal kat jalan kecil tempat berjalan kaki. sekejap je mereka dua layan basikal tu then naik fed up & teruskan xtvt berlari lagi.
pic atas kanan : shane & qeisha posing with mumy. Posing macam tu pun idea mumy juga. Saya bagitau ikut cam mumy, shane& qeisha ikut juga. :)
Shane & qeisha keletihan...minum air oren tak cukup 1 cup.Haus sangat & kelaparan.
Suasana masa tu..pic atas: posing with staf2 bsn yang ayu2 gitu.
pic bawah sebelah kiri : kaum adam sedang bz dengan xtvt bbq..:)
Chicken wings & beefs tu memang yummy!!!
pic bawah : sempat posing ya . Yang belakang tu setia menunggu chickens & beefs tu siap dipanggang.ahaks!
dan lagi....santai2..
ok dulu ya, next entry adalah sambungan family day juga iaitu main bowling & dinner

Thursday, November 24, 2011

menghadiri- wedding reception Mr & Ms ?????

holaaaa
Happy Thursday 2 u all. Dah dekat seminggu cuti sekolah kan, lagi sekali happy holiday kepada semua rakan2 yang sedang bercuti.
Oh ya, wedding reception siapa ni???saja je bagi title macam tu.suka2 bah. Pada malam 21/11/2011 lepas saya with hubby & qeisha menghadiri wedding reception rakan sekelas masa kat teacher trainning college dulu @ Eastwood Valley Golf & Country Club .Thanks 4 invited ya fren. Memang seronok sangat coz berpeluang jumpa rakan sekelas & bestfreind saya Rosica & family. Abang Shane tak join coz masa bersiap nak turun dia tertidur pula. Yalah, seharian tak tidur asyik main je, then keletihan sampai tertidur..tak sampai hati pula melihat dia dah tidur dengan lena, tak pasal meragam pula dia nanti masa majlis tu kan. So, tak dapat la abang shane join, nasib baik neneknya belum balik kampung temankan dia. Tak apa la ya, 27hb ni ada BSN nite kat mega hotel..semua ikut serta nanti termasuk nenek shane & qeisha.Ok...jom layan gambar2 semasa majlis tu.
About pic: sebelah kanan saya tu my best freind kat teacher trainning college dulu, dari sem 1-sem akhir. Bila dapat  bertemu memang kecoh ya.
Pic2 candid pengantin, Nicholas & Valery. Sangat sepadan, macam pinang dibelah dua.
Like her dress so much. She looked absolutely fabulous & elegant in her dress rite?
Wishing you all the love and happiness and congrates on your marriage.
pic atas : pengantin sedang memotong kek perkahwinan. suka tengok hiasan yang sangat elegant tu..
pic bawah : bergambar dengan pengantin
Aksi Qeisha semasa majlis makan2. Pic atas : angry birds tak nak tinggal, saya suruh tinggal kat kereta menangis pula.Then, bawa je la.
Pic bawah : sayur brokoli dia makan macam lollipop pula. memacam...it's okay kan, janji dia happy.
Pic atas: Qeisha with mumy & dady.
Pic bawah : Sebelum balik, ambik kesempatan pula posing bersama kereta pengantin.hehe..jangan marah ya nic & val
Pic atas : Qeisha & lola @ jeep  kat Eastwood Valley Golf & Country Club .eh, betul ke jeep.entahlah i pun  tak pasti.
Lokasi perkahwinan tu : Eastwood Valley Golf & Country Club .Pic pinjam kat mr google je

note : Tak sempat nak shopping dress untuk dinner ni, so kami dua Qeisha pakai je dress yang ada. 4 bsn nite Ahad ni tema ialah black & red...maybe esok nak mula cari.
* Awal bulan Dis plan nak balik kampung. Ye la masa tu musim durian & rambutan kat kampung. Tak sabar rasanya nak balik kampung.

Friday, November 18, 2011

angry birds & lovely birds

Hai semuanya...
Esok dah mula cuti sekolah..yeay!!!so, takde lagi bz bee. Kepada semua yang bercuti, happy holiday 2 u all, jaga diri baik2.
no idea betul la saya nak menulis post ni. Blog pun makin jarang berupdate.
about the post : baju angry birds & lovely birds milik shane & qeisha yg sangat cute. Saja je tayang2 baju ni, bukan nak jual ya. Budak2 sekarang kan, minat sangat dengan kartun angry birds.Tapi qeisha saya lebih suka lovebirds tu.
bila takde idea, letak je pic dua orang budak ni jer.heee, malasnya tuan blog ni kan.takpe, ada masa dia rajin nanti,heee :)

Tuesday, November 8, 2011

Miss World 2011: Miss Venezula, Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, has taken the coveted title..

Miss World 2011: Miss Venezula, Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, has taken the coveted title

-Miss Venezuela, Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, beat contestants from 113 countries to the coveted title after impressing the judges in the categories of beach beauty, top model, talent, sports, and beauty with a purpose - where the contestants must demonstrate involvement in a charity project.
Delight: Miss Venezuela reacts with disbelief after being told she has taken the title... 
Ivian was all smiles as she presented to the judges earlier in the evening, and had shown surprise when she was put through to the final seven - perhaps having no inkling she would later be crowned the winner..

news & pics i pinjam kat..klik link di bawah ya :)

note: Morning all.. menyempat juga saya buat post awal pagi, sambil2 buat assignment, godaan nak baca news tentang miss world 2011 tu amat kuat..hehe.ok, have a nice day 2 u all..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers