Saturday, June 25, 2011

homemade lunch today...

hai aLL..
haRi ni kan mood i rajin nak memasak. On the way  balik dari sekolah tengahari semalam, saya angan2 & fikir2 apa menu yang nak dimasak on sAturday untuk family tersayang. Tak kira la 4 lunch @ dinner. Jarak umah & sekolah tempat saya bertugas agak jauh kan, so sambil2 driving tu saya dreaming tau.Tapi tak lah sampai tidak memberi tumpuan semasa memandu ok. Jom lihat masakan yang sungguh simple lunch kami tadi...:)
vegetables + seafood soup (fishball, longcabbage, carrot,tomato & shrimp meat.
+ tomato ckit je supaya supnya ada rasa masam.
Suka fishball tu, if nak fishball yg lembut & tasty, u all boleh pilih yang seafood delight( figo).
Nampak colourful je kan..sebabnya nak tarik perhatian shane & qeisha saya yang agak memilih makan tu. Seronok sangat melihat shane berselera makan. Sejak akhir2 ni selera dia agak ok, badan pun dah agak berisi. harap2 la terus macam tu kan.

haaa..ni pula steam fish saya.Ikan merah kot namanya.(malu2 kucing sebenarnya nak tayang)hehe.

 
note: Walaupun i ni tak teror sangat bab masak memasak ni, sometimes nak juga usaha memasak untuk family specially masa weekend kan....
mood semangat nak buat entry & bw hari ni..ye la blog kan berwajah baru..hehe

my new blog title : The Sweet Life

Hai all..
Juz nak inform rakan2 blogger yang saya dah tukar blog title & layout 'The Sweet Life' tu la title baru blog mumyshaneqeisha ya. Berkenan sangat dengan tajuk tu kerana segala kenangan manis dan indah akan saya kongsikan di blog kesayangan saya ini. Segala yang pahit dan boleh dijadikan pengajaran serta iktibar juga saya selitkan. Tapikan kita mesti tak nak kehidupan yang sedih dan tak manis.ye tak?

Inilah new layout blog saya. Hasil edited saya sendiri..ok2 je tu. Mmg tak teror sangat nak edit & Ahasilkan blog yg cute dan cantik. Nanti2 la jengah blog yang ada tutorial tentang blog, if la ada masa free..tugasan bertimbun sekarang nie, malas gue nak fikirkan sangat. Release2 tension, cuba2 saya edit blog ni. Rasa puas hati bila diri sendiri yang hasilkan walau tak secantik mana.
and....

this is my blog footer.So many sweetcakes rite? Ye laa, dah titlenya 'the sweet life'.
Background header & footer tu saya jumpa kat google ya, then saya edit2 with photoscape je. Sekiranya ada persamaan dgn background rakan2 blogger yg lain , hard to say "minta ampun aku" heee
ok2...thats all..biasala mmg selalu nak buatsimple entry je :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers