Wednesday, October 31, 2012

Aftermath of thunderstorm in Miri...

Gud morning, happy Wednesday &  have a great day 2 everyone..
Sebenarnya saya ketinggalan berita..coz semalam saya tidur seawal 7.30pm..langsung takde login fb & menonton tv. Semalam sibuk dengan karnival prasekolah di SK Miri, sooo tired, tu la awal tidur. So, this morning saya bangun seawal 4am...:) take a bath2 & on9..
*Actually, masa kejadian ribut ni semalam, saya dah selamat sampai di rumah...Thanks God. Area perumahan kami tidak ada ribut yang kuat, juz ada hujan tapi tak lebat sangat.
really unexpected, ribut seteruk ini melanda Miri City.Hopefully, bencana sebegini tidak berulang lagi. Area yang dilanda ribut semalam ialah Institut memandu boulevard, Boulevard hypermaket,pasar malam seberkas & area krokop...
 
kredit pic from I Love Miri City..
Aftermath of thunderstorm in Miri...semoga semua yang terjejas, akibat ribut di Miri City tabah menghadapi cubaan ini..May God owez bless MYY..

about pic : during preschool carnival at sk miri..cerah sangat cuaca masa ni, no wonder sandy storm hits Miri...soooo scary.May God owez bless our family..
and 4 all people in Miri...
"Never Blame that Day In Your Life.Good Days Give You Happiness.
Bad Days Give You Experience.
Both Are Essential In Life.
All Are Gods’ Blessings..amien.."


Friday, October 26, 2012

Shane's preschool birthday party

This is a delayed post...

Entry about: Birthday Party last week at preschool & Shane's 5th birthday party with his freinds at preschool. ( story birthday lagi..hehe, it's ok..nanti2 tukar topik lain pula).


Zassss pic kat bawah...

sebelum majlis..gabungan 2 kelas ni, pra cemerlang & pra Gemilang. Ada nampak Shane? dia sebuk dgn bday hat tu,sampai rosak dibuatnya.
Menu2 hari tu, ringkas..tapi bingka durian & cheese is my fav. Pic bawah kanan : hadiah2 utk kanak2 yg meraikan bday.
Hot Cross Bun Spongebob bday cakes yg sgt yummy...

memotong kek together gather..see shane, baru lepas nangis.Sebabnya bday hat dia rosak, then teacher mas bagi utknya barulah berhenti nangis..hrmm..tapi macam si Ishya je yang sambut bday.hehe..
Dapat hadiah hari jadi.Semuanya happy, tak sabar2 nak buka hadiah. Hadiah disampaikan oleh Tuan Guru Besar & Sarjan Osman..
Menjamu selera di kelas Pra Cemerlang..
Kami..pose with 'buah tangan' pen utk para tetamu. Cute kan pen tu?
Shane with his freinds in playhouse...after bday party.

**********
Ini pula pics bulan Ogos lepas..shane bday celebrated in his class..
Saya belikan Ice cream cake khas utk shane & his freinds..
*Kebetulan rakan sekelasnya Julia tarikh lahir sama bulan dengan shane, so diaorang share la cake tu, tiup lilin sama2 & potong cake sama2.so cute :)..
They are very happy!!!
tataaaaa....

Thursday, October 25, 2012

Birthday surprise for my lovely husband

Hai semua..
Moga u all baik2 saja. Lama sgt dah 'The Sweet Life' blog i ni tak berupdate. Banyak sebenarnya perkara yang tertangguh saya nak story kat sini , tapi ini kan hujung thn busy bee yg tak terkata, so,i cuba utamakan yg lbh penting specially yg berkaitan dgn anak, tugas di tempat kerja, tutorial & tugasan. Ada masa lagi nanti, akan saya buat post juga, sbg kenangan di blog saya yg sweet ini.hmmm..sweet la sgt.heh. Lupakan semua itu di waktu cuti ni, perkara biasa bah itu, nanti tak ada kerja bosan la pulak kan.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

22/10/2012, Monday lepas is was my mr hubby birthday. Saya mmg tak plan nak celebrate bday dia coz last year pun tak celebrate juga. Lagipun masa tu, adalah hari our little princess discharge dari hospital. Saya memang tak cukup tidur, rasa letih sgt. Dia admitted in hosp selama 2 hari coz demam, batuk & ada jangkitan kuman kat paru2. Pagi masa nak discharge tu, my SIL call, dia plan nak buat bday surprise utk adiknya (my hubby). Dia bagitau dia nak masak utk dinner mlm tu, saya juz ready cake & vegetables je. Sweet juga kan,saya ikut je la, dia dah bersusah payah masak memasak semuanya khas utk  mr hubby & kami semua..thanks so much dear...This bday may be simple but was simply amazing kan darling. Jom layan gambar2 masa tu..
Readymade chocolate cake...tak berapa yummy coz ada dicampur buah prune dlm cake tu. Saya tak suka, sikit je i makan.
Perkara biasa kan, if ada bday cake anak2 la yg over excited. Suka coz mereka sgt happy. Qeisha lom sihat sgt tu, masih pucat je muka dia.
Kami...bekerjasama memotong bday cake si daddy.hehe.Sila ignore pisang otel & oren tu ya, dua2 menda tu is shane fav..so haruss la ada.
Sing a song.."happy birthday to dady nell"
Thanks 4 everything to my SIL...mommyImelda. Kekenyangan yg teramat masa ni.Yalah, masakan dia owez my fav. Cuti ni kita makan2 lagi la ya..
and ..to my mr hubby..
U are complete my world.May you get all that you deserve in life, &

May you get things easy, without any strive..luv u sweetheart, happy belated bday!

ok all..happy Thursday & have a nice day!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers