Thursday, December 30, 2010

shane & qeisha dpt x'mas gift

hai all..
mesti semua happy hari nie..ya lah setelah menanti selama 14 tahun, Malaysia akhirnya berjaya muncul juara Kejohanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF 2010 menerusi agregat 4-2 malam tadi. Sama2 lah kita meraikannya...esok cuti umum, so yang kerja office hours tu sure suka dpt cuti kan.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 U all dapat gitf apa x'mas ni?(bagi kawan2 yg meraikan x'mas). Nak cerita ckit gift untuk shane dan qeisha.Krismas baru berlalu, kini tahun baru pula bakal menjelang.Apa azam kamu semua untuk tahun 2011?Mesti semua nak yang terbaik kan, begitu juga saya..

Jom lihat Shane dan qeisha with x'mas gift from mumy&dady..

Shane dapat three channel helicopter (3D full flight).Happy sangat dia dapat toy tu.Dadynya tumpang sekaki @ lebih tepat penghulunya.hehe.Shane dan qeisha jadi pemerhati la jawabnya.Siap bawa bekal 'pringle' dan ada kerusi khas tengok dadynya main helikopter tu.Shane suka tengok lampu kat heli tu.Waktu malam memang cantik light heli tu.Malam krismas hari tu, orang main mercun, mereka layan heli saja...
Qeisha tak nak kalah...memang tau dia akan tak suka toys 4 girl kalau dah tengok abang dia dapat heli tu. So, saya pilih 'fire rescue service toy' untuk dia. Qeisha said "ryan empun mumy?". Maybe dia teringat toy fire engine ryan(anak my BFF) masa mereka kat miri dulu.

note: Saya dah jadi mumy ni tak excited nak dapat gift daripada suami atau family. Yang penting hero & heroin kami dua orang tu happy. Mereka dua adalah hadiah yang paling berharga dan bermakna dalam hidup saya. 

Tuesday, December 28, 2010

xmas 2010

Hi everyone...
Moga u all sihat dan baik2saja. 24,25,26,27..ermmm 4 hari dah saya tak on9. Agak bz dengan persiapan xmas dan celebrated xmas.Hari ni baru relax ckit after kemas2 rumah.Tak balik kampung xmas tahun ni.Beberapa pics masa xmas 2010...layannn
Pagi 25/12/10 @ church.Tak nak lepas peluang pose sini jap.
Balik dari church, pergi jalan2 rumah saudara mara.Ni rumah yang ke-4 kami pergi.Tengok je la shane & qeisha..dah boring dah..mereka main kat luar pula.Entah apa yang mereka bertiga chit chat tu..
Letih sangat2..sampai kat rumah kul 6pm.Lepas tu jalan lagi bbq kat umah kakak ipar...balik rumah kul 11 mlm...dah la keesokan harinya nak bangun awal coz nak buat open house kat rumah saya pula.
26/12/10...dua orang budak lepas mandi. Bersedia menunggu ketibaan para tetamu.hehehe
Antara hidangan untuk tetamu2 siang 26hb.Menu special ialah nasi beriani.Shane dan qeisha merasmikan.Bukannya nak makan pun,juz makan buah saja.Bukan saya yang masak ya,juz katering saja.Cuma rendang dan kari ayam saja masakan kami.Hidangan yang serba sederhana saja..
Saya tak sempat nak ambik pic biskut2 dan kek saya.Yang atas tu, baki2 yang ada.hehehe.4 jenis saja biskut saya xmas ni,bukan saya yang buat..beli kat bakery je.Memang sibuk sangat saya & husband masa ni,layan shane dan qeisha lagi.Tu la pic kami 2 tak da. Tak pe,bukan selalu ya. Happy sesangat kawan2 dan saudara mara sudi datang..
Antara yang datang memeriahkan xmas 26/12 hari tu. Terima kasih sudi datang.Staf2 sama kerja dengan husband.Ini saja yang sempat ambik gambar.Yang datang sebelah petang tak sempat dan lupa nak ambik gambar.
*Sebelah malam pula,saudara2 belah suami datang...tak ada pics.Qeisha meragam tak nak keluar dari bilik.letih sangat kot.Lagipun my cam dah low bat, charger tak jumpa lagi..miss place.Memang meriah sangat malam tersebut.Diaorang sempat lagi layan bola Malaysia vs Indonesia.

note:Terima kasih banyak2 kepada semua yang sudi datang meraikan krismas ke rumah kami. Terima kasih juga atas jemputan2 terhadap kami sekeluarga.Di kesempatan ini saya mohon maaf andai ada yang kurang...
Semoga kita semua mendapat berkat di hari krismas ini dan semakin murah rezeki...
Sekarang nak melawat ke blog rakan2 pula setelah 4 hari menyepi dan takde bw...terima kasih kepada yang dah singgah ke blog saya,afterward saya akan buat singgah balas ya.:)

Thursday, December 23, 2010

@ Ballon castle playground & kiddies ride

Hi everyone...
Petang Selasa hari tu bawa anak2 pergi kat Ballon castle playground & kiddies ride(berhadapan dengan boulevard hypermarket. Shane dan qeisha sangat happy bermain kat situ.Nak main di situ kena bayar rm2 & ada cop kat tangan sekali. Selain itu ada juga bermacam-macam jenis barang 'best buy' dijual di situ. Tapi selalunya yang 'best buy' yang kita tak berkenan sangat kan. Ok all, layan saja pic2 mykids main kat Ballon castle playground ...
pic atas:shane dan qeisha yang agak takut & malu2 kucing mula2 masuk kat ballon playground
*Shane dah panas dan dah berani main jauh2..siap panggil mumy& dady lagi
pic bawah:@ kiddies ride
cakkk!!!
"momy2...blue colour!!!"
qeisha main puas2 kat sini...berpeluh-peluh.suaranya pun nyaring sangat bila menjerit.Shane agak susah nak captured pic dia coz dia main jauh sangat.Ya lah...dia abang kan & lebih berani daripada qeisha.Si adik tak mau jauh2..mesti ada tengok mumy&dady.
suka lah 2 orang tu dapat toys...
*shane ni suka sangat menyorok
*Tinggal 1 hari lagi nak celebrate xmas.Mesti rakan2 yang sama2 meraikan xmas tengah sibuk shopping & buat persiapan untuk hari xmas.Merry xmas 2 u all.GBU all...ok nak bw pula b4 lunch..

Tuesday, December 21, 2010

misteri@kisah batu katak

alllooo all.. Sesiapa yang biasa travelling dengan menggunakan jalan darat untuk ke Miri dan Bintulu di Sarawak ini, pasti akan lalu di sebuah tempat yang terkenal di kalangan kaki ekor. Tempat yang saya maksudkan ialah Batu Katak yang terletak di jalan Sibu - Bintulu.Perjalanan ke Sibu bulan November lepas memberi kesempatan kepada saya dan suami untuk merakam gambar dan meninjau kemisterian Batu Katak ini dengan lebih dekat.Bukan pertama kali lalu di sini ya, tapi tidak berkesempatan singgah.Lagipun macam tak ada yang menarik sangat coz kami ni bukannya di kalangan kaki ekor.
Kira-kira 18 kilometer dari pekan Tatau (Bintulu) menuju ke bandar Sibu, sebuah batu besar bertapak di sebelah kiri jalan raya. Penduduk tempatan menamakannya “Batu Katak”. Sekali pandang dari tepi jalan, batu itu kelihatan biasa sahaja, cuma saiznya yang besar dan tinggi, seolah-olah sebuah bukit batu. 
Menurut cerita, ada seorang lelaki Cina yang pernah memohon nombor ekor di situ. Singkat cerita, si cina tersebut menang nombor ekor dan menjadi kaya tidak lama selepas itu. Sebagai tanda terima kasih,dia membina tempat teduh bagi batu tersebut dengan mendirikan pondok berbumbung. Batu itu diangkat sebagai “Dewa Batu”. dan sejak hari itu ramailah yang datang untuk memuja dan meminta nombor ekor.
banyak juga kisah misteri yang menyelubungi batu ini seperti ada orang mendakwa diganggu perempuan berbaju putih dan lembaga menakutkan ketika lalu di hadapan tokong ini pada waktu malam. Tempat ini amat mudah ditemui kerana ia terletak di tepi jalan besar menuju ke Bintulu. Saya sendiri merasa kurang selesa ketika berada dekat dengan batu tersebut.Sekejap saja di sini, Shane takut sangat.Menyesal juga saya bawa dia turun dari kereta.Pic2 di atas captured by my hubby.
* Nak tau lebih lanjut kisah batu katak ni?You all boleh singgah sini
note:Pengajaran yang kita dapat dari kisah Batu Katak ini ialah, nilai harga diri manusia boleh jatuh dan hina hanya kerana wang dan kemaruk harta. Ini jelas apabila ada yang buat kerja bodoh dengan menyembah batu dan meminta harta kepada benda tidak bernyawa.Harap2 kawan2 saya di luar sana tak ada yang kaki ekor ya.Kalau nak kaya usaha sendiri dengan cara yang betul dan sepatutnya.Dan yang paling penting, bersyukur dengan apa yang ada... 

Monday, December 20, 2010

Mengantuk selepas makan?

Allooo all...
Ada sesiapa yang mengantuk selepas makan?sila angkat kaki..hehehe
Jika selepas makan anda berasa mengantuk, amati semula hidangan yang anda nikmati, mungkin makanan yang dimakan setiap hari itulah penyebabnya.....
sekadar gambar hiasan...shane dan qeisha yang tengah nyenyak tidur di waktu petang.
makanan2 kat pic di atas itu sungguh menggoda kan
*Jika beberapa bulan kebelakangan ini diet anda tinggi kandungan lemak, itulah kesan yang mungkin anda rasai; lesu, tidak bermaya, otak lembap manakala tubuh pula ingin selalu berehat.

*Ini berdasarkan kajian yang dijalankan di Amerika Syarikat. Dalam kajian itu, tikus yang diberi diet tinggi lemak selama beberapa bulan menunjukkan kesan negatif dari segi fungsi kognitif/otak, kemampuan otot dan keupayaan bersenam.
*Dalam kajian yang dijalankan, tikus-tikus diberi diet tinggi lemak (55% kalori daripada lemak) selama beberapa bulan. Didapati tikus-tikus tersebut dapat berlari pada jarak dekat saja, dan menunjukkan tanda-tanda jelas penurunan daya kognitif. Tikus-tikus tersebut mudah lupa dan tidak dapat mencari jalan keluar dengan cepat dari pagar sesat (maze) seperti biasa.
*Sama ada kesan sama dialami oleh manusia belum dipastikan. Bagaimanapun para pengkaji berpandangan diet rendah lemak memberi kesan lebih positif kepada tahap tenaga dan fungsi otot para atlet.
*Ringkasnya, diet tinggi lemak bukan saja memberi impak kepada faktor-faktor risiko untuk mendapat sakit jantung dan obesiti, tetapi dalam masa beberapa bulan, boleh membuat anda menjadi pemalas dan tidak bergerak cergas.

note:aduhai...time cuti nie rasanya diet saya tinggi kandungan lemak.Harus dikurangkan nie...specially after lunch, memang mengantuk punya.Tapi saya bukan orang yang tidur lama2 waktu siang ya.Pening kepala rasanya kalau tidur lama waktu siang.Lama sangat dah tak jogging,berat badan pun dah naik nie...harus diet ni,takut saya bam2 sangat.U all camana pula?ada tak mengantuk lepas makan.tapi itulah kebiasaanya kan.Bila kenyang, mesti mata pun berat juga...hehehe..:)
sumber: -sajibestmenu-

Saturday, December 18, 2010

kinder joy & racing car candy

hai all..
Anak2 u all suka tak kinder joy? Mula2 dulu saya yang belikan Shane dan Qeisha kinder joy.Sebenarnya saya yang excited nak tengok apa isi di dalam kinder joy tu.Ya lah...dah namanya 'kinder joy with surprise'.
So little cost RM3.70? But the chocolates are not bad, white choc on top, normal choc bottom. Really rich in milk.
What about the surprise gift?
*The gift/toy is something like you get when you buy cornflakes or junk food.hehehe..entah apa2..
But now...mykids suka sangat benda kat pic atas ni.Racing car candy.Lebih murah daripada kinder joy juz rm1++.Dalam tu ada racing car dan candy. Shane suka sangat.Benda ni ada dijual berdekatan dengan kaunter bayaran di supermarket/hypermarket. Bijak diaorang kan, menarik minat kanak2 time kita berbaris nak buat bayaran.Shane said "momy2 beli egg".aduhai... sekarang ni saya rasa dah lebih 10 dah benda ni kat rumah saya.Bekas2 tu shane kumpul, tak kasi buang tau.Pandai dia pink colour dia tak nak, dia kata "qeisha mpun"
Oh ya ada juga 'what egg'.hmmm macam2 kan..
*ok deng happy weekend 2 u all..

Thursday, December 16, 2010

supper

allooo all...
Entry tentang supper kami malam tadi. Jalan2 dengan anak2 sampai dekat kul 11 malam. Ada funfair & jom makan2 kat miri sekarang ni. Masa nak balik, saya rasa macam lapar.So, saya ajak husband makan kat 'ming cafe' sebelum balik supaya tak payah cari makanan lagi bila dah sampai rumah. Cafe ni buka 24 hours & agak happening. Anak2 pula keletihan, masuk kereta terus tidur...
Saya memang suka tea-c speacial kat sini.Memang best...watermelon juice husband & adik ipar punya.
Aduhai..larut malam pun minum sejuk2.takpe2 tak selalu ya.
Ini Shane & Qeisha punya...momy mamam fried kueh tiaw (seafood)
Shane & Qeisha mengantuk...ciannya.Besarnya mulut menguap.hehehe.Ini semua gara2 momy yang nak makan la nie. Tapi dah layan aiskrim, hilang terus ngantuk tuu..

  * cuaca mendung/hujan dari pagi tadi..so berehat dirumah sahaja hari ni.Tak lama lagi xmas, dah celebrate xmas, cuti sekolah pun dah nak habis...

Monday, December 13, 2010

Edit photo contest

Hai all..
Saya telah ditag oleh blog elly&emmy untuk sama2 menyertai contest yang dianjurkan oleh qaseh dalia adelia. tq 4 tagged me ya.Just 4 fun...


Gambar yang saya nak edit ialah gambar anak perempuan saya Saleisha Qeisha 2 years..


before....
*




*




*





*




*



*


after....
qeisha suka butterfly mcm mama...
ok, nak tag 4 orang sertai kontest ni pula
1. kakieda
2.izan
3.hanim
4.bonda humaira
kalau dah join, sila abaikan saja ya.Jgn marah kena tag ya..hehehe
nak tau syarat2 contest klik kat pic di bawah..
ok, that's all..babaiiii

Sunday, December 12, 2010

Cara Mengawal Penggunaan Garam

allooo frens...jumpa info/petua nie kat sajionline.Nak share dengan u all pula. Bagi yang dah baca sila ignore saja la ya..
Salah satu persoalan dalam persediaan hidangan sihat ialah bagaimana untuk mengawal garam di dalam diet. Sedikit panduan di bawah mungkin dapat membantu anda mengawal penggunaan garam, yang jika diambil berlebihan berkemungkinan menyebabkan hipertensi...
1. Cara paling mudah ialah jangan menggunakan garam berlebihan di dalam masakan, cukuplah sedikit saja sekadar berasa..
Makanan yang diawet mengandungi banyak garam. Cuba elakkannya.

2. Elakkan makan berlebihan bahan makanan yang diawet dengan garam seperti telur masin, ikan masin, sayur asin dan sebagainya. Sesetengah bahan ini boleh direndam di dalam air terlebih dahulu untuk mengurangkan kemasinannya. Jika mahu juga makanan yang diawet ini, pilihlah yang diawet dengan sedikit garam saja.

3. Jangan sentiasa menambah kicap, sos tomato, sos cili atau garam semasa menikmati hidangan di meja.
4. Sesetengah makanan ringan seperti keropok, kerepek, kacang dan sebagainya mengandungi garam terlalu tinggi. Cuba elakkannya.
5. Pilih hidangan yang kurang menggunakan garam seperti ikan bakar bercecah air asam dan ulam-ulaman segar berbanding sayur goreng yang ditambah kicap atau sos tiram.
Selain garam, banyak bahan lain boleh digunakan sebagai perisa hidangan.

6. Gunakan bahan-bahan rempah atau herba lain boleh yang menambah rasa masakan selain garam.

note: Sama2lah kita berusaha mengawal penggunaan garam dalam makanan, demi kesihatan .Sememangnya agak susah bagi kita mengelak daripada makanan ringgan yang mengandungi garam terlalu tinggi. Demi kesihatan kita kena cuba berusaha juga...yakin boleh ya.

Friday, December 10, 2010

Shopping+santai

Hai all, have a nice day ya..
En3 nie masa cuti maal hijrah hari tu.My husband tak kerja, so kami ambil kesempatan shopping dan jalan2.Peluang makan kat luar juga kan.Ya lah, saya lebih suka keluar kalau ada husband..rasa lebih selamat coz ada dia tolong urus anak2 dan tak payah drive sendiri. 
Kami lunch kat merdeka mall. Mall ni baru mula dibuka pada hari kebangsaan hari tu.31st August 2010.Tak lepaskan peluang captured pic Qeisha with patung santa claus & xmas tree. Shane takut tengok patung santa claus tu. Dia tak lepas daripada dady dia.Aduhai abang shane, adik qeisha ok jer dan suka tengok patung tu.Dia boleh takut pulak.Shane ni memang takut tengok patung2 yang besar.
*pic bawah: Qeisha with dady @ car parks on the top floor of the mall.Luas juga tempat parking tu,cuma jalan naik atas tu agak sempit.
Lepas pergi Merdeka mall, singgah jap kat esplanade. Dekat saja dari mall tu.Kami masih kenyang, so tak lah beli makanan yang dijual kat gerai2 di situ.Kalau tak, rambang mata saya pilih :). Tapi tak best juga duduk2 saja tanpa makan2.Saya beli jeruk kedondong(masih hijau +ranggup) with cili.
Anak bujang saya ni makin suka posing depan camera. Pic yang ni, captured by phone saja.Kadang2 malas nak bawak camera.
Qeisha suka tengok ombak tu. Esplanade ni memang cantik.
* sebelum balik dari esplanade ni,shane dan qeisha sempat mintabelikan lolipop.
*Last sekali singgah kat servayjaya hypermarket.Beli baju momy,shane dan qeisha.
* ok ya..nak minum petang sambil2 blogwalking pula...sementara qeisha masih tidur.Shane layan kartun dia..babaii

Thursday, December 9, 2010

sweet memory majlis konvokesyen 2006

aloooo everyone...happy Thursday 2 u all.
Entry tentang majlis konvokesyen saya lama2 dulu..4 years ago.Lama dah kan.Dulu saya belum ada blog lagi nak abadikan kenangan indah masa itu. So, sekarang saya nak abadikannya di blog kesayangan saya ini. Bukan bertujuan nak menunjuk-nunjuk ya(harap takde lah yang berprasangka macam tu) hanya sekadar nak ingat balik kenangan manis ni dan kongsi dengan kawan2 yang amat dihargai sekalian.Kawan2 yang sama batch dengan saya harap senyum-senyum lah baca entry ni.hehehe(kalau ada yang baca la)
me with fresh flower hadiah daripada suami tersayang. Masa nie saya masih mengajar di sk pusat bandar puchong 1, selangor my 1st posting.Best juga di sana, cuma shedihh berjauhan dengan yang tersayang.Sekejap saja di sana, saya dapat mohon pindah ke Sarawak.Syukur sangat2 dah dapat bersama family tersayang.
with mum & husband
konvokesyen @ mega hotel
left pic : with frens @ classmate 03pramu
right pic: gambar beramai-ramai dengan kakak ipar.Dia juga konvo sama..

*Niat di hati berhasrat nak belajar lagi.Bestnya kawan2 yang sama batch dah sambung belajar.all the best 2 u all ya.

Tuesday, December 7, 2010

Aishwarya bantu kakak ipar

MESKIPUN dikenali sebagai seorang pelakon yang terkenal di seluruh dunia, namun Aishwarya Rai masih sempat untuk meluangkan masa membantu kakak iparnya yang sarat mengandung dan telah melahirkan seorang bayi lelaki baru-baru ini.

Selepas tamat menjalani penggambaran filem The Guzaarish, Aish tidak menerima sebarang tawaran berlakon buat sementara waktu kerana mahu meluangkan masa bersama kakak iparnya, Srima yang juga isteri kepada abangnya, Aditya.

"Sebelum ini saya cukup sibuk dan banyak menghabiskan masa menjalani penggambaran termasuk di luar negara. Setelah semuanya selesai, saya ambil keputusan untuk berada di samping Srima sehinggalah dia melahirkan anak," ujarnya.

Memandangkan Aishwarya sentiasa menemani kakak iparnya, situasi itu telah menyebabkan dia tidak dapat menyertai sesi promosi filem berkenaan yang telah mula ditayangkan di seluruh India pada 19 November lalu.

Bagaimanapun, ada juga khabar angin yang mengatakan pelakon berkenaan kini sedang hamil dan sedang cuba untuk mempelajari langkah-langkah untuk menjadi seorang ibu.

* Best la kalau betul Aishwarya sedang hamil. Usaha untuk mempelajari langkah2 untuk menjadi seorang ibu juga adalah satu usaha yang baik, agar betul2 bersedia berperanan sebagai ibu. Suka sangat lakonan Aishwarya dan terpesona dengan kecantikan yang dimiliki oleh beliau.

sumber:kosmo.online

Saturday, December 4, 2010

mood rajin..;) hari nie

Happy weekend 2 u all, selalunya kita selalu gunakan masa hujung minggu jalan2 & makan2 with family kan.Kalau saya biasanya lebih suka makan di luar masa hujung minggu. Hari ni, hmmmm tetiba datang mood rajin nak masak.Sekali sekala kan, takkan layan mood malas jer masa cuti nie..ya tak kawan2..
Nasi goreng saya pagi tadi...very simple ya, saya gunakan apa yang ada sahaja.Nasi goreng with perencah adabi + sayur kobis.Hias ngan sosej goreng saja bagi menarik perhatian anak2.hehehe.Tidak mengambil masa yang lama menyediakan menu ni, juz 15 minit saja dah siap.
Ini pula hot milo saya untuk breakfast ...camana ok ker?Petua nak dapatkan milo yang berbuih macam tu ialah...milo+coffeemate.Manakala airnya mesti panas banget ya.kalau nak manis tambah gula sikit.Favourite saya nie..
Lunch tadi...mix vegetables( with sos tiram), ayam masak kicap(sila ignore kuahnya yang banyak tu ya) & ikan goreng(toskan lepas digoreng). Biasa saja, saya rasa semua ibu2 di luar sana dapat masak menu simple camnie.Ya lah..saya ni bab masak memasak tak lah hebat sangat.Boleh masak sekadar menghilangkan rasa lapar sahaja.Dan yang paling penting saya berpuas hati dan bahagia melihat insan2 yang disayangi dapat menjamu selera hasil daripada air tangan saya.

* semua pic2 di atas captured by my canon saya.Mood rajin snap2 hasil masakan juga hari ni.boleh dijadikan semangat pada hari2 yang akan datang.yaaa..mood rajin :)..harap2 selalu2 la mood nie menyerang.hehehe

Friday, December 3, 2010

I LOVE MY DAY Contest by MummyDarin

tq so much 2 mummydarin coz dah invite saya join contest ini.Contest ini dibuat oleh mumyDarin sempena bulan hari jadinya.
Berkuatkuasa sehingga 31 Disember 2010 11:59PM


Macam Mana Nak Sertai Contest ni??

Nama glamour : win
Tarikh hari jadi ini :10 April 2010
Birthday saya yang ke-28 tahun ini disambut sederhana sahaja. Hanya dihadiri oleh suami,anak2,adik & ibu saya. Mereka plan nak celebrate kat luar tapi gara2 ibu saya nak tengok konsert AF, terpaksa celebrated kat rumah saja.Ada saya buat entry tentang birthday ini kat my older post mybday.Saya sangat bahagia dan gembira kerana suami dan anak2 sama2 meraikan birthday saya.Sangat terhibur melihat gelagat anak2.Lawaknya anak sulung saya Shane nyanyi lagu 'happy birthday to Shane' pada mulanya.Dah dengar dady sebut 'happy birthday to mumy' baru dia sebut mumy ulangan lagu kali kedua.So funny...tengok aje la aksi dia tepuk tangan.Qeisha tak nak jauh dari mumy..
ok, itu saja story bday saya..

* Hadiah pemenang contest ini adalah sesuatu yang istimewa diterbangkan jauh dari Europe dan jugak ada "mystery gift" yang hanya diketahui selepas pemenang diumumkan..

Wednesday, December 1, 2010

Pizza Hut@bintang megamall

Alooooo all...entry makan2 lagi. Ye lah time cuti kan, xtvt makan2 seharusnya selalu ya. Semalam kami anak-beranak pergi makan kat pizzahut di bintang megamall.Layan saja pic2 yang ada..
Menu utama kami ialah Soup-of the-day,Large Hut's Platter,large pizza & garlic bun.Kami tak makan habis ya, pizza tu banyak lagi, so tapau je la.
Aksi2 kami berempat makan. Qeisha layan aiskrim sambil berdiri.Shane makan dengan semangat. Dady & mommy biasalah..makan sepuas-puasnya.Bukan selalu kan.
Qeisha manja ngan dady,nak dady suapkan sup.Shane comot makan aiskrim, tak cukup aiskrim dia ambil air momy lagi.Qeisha berdiri, sempat lagi say 'hello' kepada waiter kat situ.
Shane minta aiskrim qeisha. Sengaja saya tak mau order aiskrim lagi untuk dia, takut dia sakit perut makan banyak aiskrim. Shane kalau bab aiskrim memang suka sangat. Terus letak tepi makanan dia tengok aiskrim sampai.
Sempat lagi kami singgah buat pose kejap kat xmas decoration.Ramai juga yang ambil gambar kat sini.Cantik kan decoration tu.Shane with dady, entah apa yang membuatkan shane tu happy sangat.Tak terasa juga, hari ni dah masuk bulan December, tak lama lagi nak meraikan Krismas.
ok all... babaiiiii

Tuesday, November 30, 2010

simple breakfast

hi all, entry tentang bfast awal pagi tadi..just simple breakfast ya.Walau menunya tak sehebat mana, tapi saya nak post juga coz suka tengok aksi anak2 saya berselera makan.
mamam mee daddy jer,mereka berdua bersemangat bukannya apa,disebabkan suka menyuap sendiri.Tak berapa suka kita suapkan.Saya biarkan, biar mereka belajar berdikari.Saya tak kisah mereka makan bersepah, proses belajar kan
Shane kalau makan mee dia suka, tapi nasi agak susah nak bagi dia makan.Dia ikut mood saja nak makan nasi.Dia akan cepat2 minta susu kalau kita nak bagi makan nasi.Helah dia la tu. Qeisha senang sikit, tak berapa memilih.Nasi goreng pun dia suka, tapi tak berapa berminat makan roti @ bun.
Ini mama punya ya, baked beans in tomato sauce & scramble egg (mix eggs with a little milk,butter and mix again as they are being fried).simple jer.bagi mamanya bam bam sikit cuti nie.hehehe.si daddy dah turun kerja time kami breakfast, ye la bangun lambat ckit time cuti ni kan.

*ok, that's all..babaiii.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers