Thursday, June 30, 2011

Bila nenek berebut channel dengan sepasang cucunya

Ini kisah Shane & Qeisha yang suka sangat menonton channel Babytv sejak awal bulan mei hari tu. Specially Qeisha yang minat sangat, tak boleh tengok channel lain bila dia dah menonton tv. Petang tadi, nenek nak menonton marimar pun  tak dapat. Marah juga si nenek coz dia memang mengikuti drama tu dari awal episod lagi. Saya sometimes je layan marimar tu. Selalunya pukul 3 petang sepasang adik beradik tu tidur, tapi hari ni dua2 tak tidur pulak. Habis je marimar kul 4, barulah tidur. Mana la tak geram nenek mereka dua. 
Disebabkan tak tahan mendengar sepasang cucunya menjerit tak puas hati terpaksalah si nenek mengalah.

Bukannya menumpukan sepenuh perhatian pun menonton babytv tu, macam karenah diaorang. Akhirnya nenek off tv dan keluarkan schoolbags mereka berdua. And..mulala drawing & colouring xtvt . If suruh tulis ABC, mesti shane boo.. layan.Sabar je la my mum melayan karenah mereka dua. Shane suka lukis hand dia sendiri, si qeisha minta bantuan nenek pula, ye la tak nak kalah dengan abang shane. Next year shane masuk preschool dah...qeisha pun saya fikir boleh masuk playschool dah coz dia 3 years dah next year.
and qeisha suka sangat rabbit song nie..
Saya suruh tengok kat youtube mereka dua tak nak, macam sengaja nak kenakan si nenek je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers