Thursday, June 30, 2011

Bila nenek berebut channel dengan sepasang cucunya

Ini kisah Shane & Qeisha yang suka sangat menonton channel Babytv sejak awal bulan mei hari tu. Specially Qeisha yang minat sangat, tak boleh tengok channel lain bila dia dah menonton tv. Petang tadi, nenek nak menonton marimar pun  tak dapat. Marah juga si nenek coz dia memang mengikuti drama tu dari awal episod lagi. Saya sometimes je layan marimar tu. Selalunya pukul 3 petang sepasang adik beradik tu tidur, tapi hari ni dua2 tak tidur pulak. Habis je marimar kul 4, barulah tidur. Mana la tak geram nenek mereka dua. 
Disebabkan tak tahan mendengar sepasang cucunya menjerit tak puas hati terpaksalah si nenek mengalah.

Bukannya menumpukan sepenuh perhatian pun menonton babytv tu, macam karenah diaorang. Akhirnya nenek off tv dan keluarkan schoolbags mereka berdua. And..mulala drawing & colouring xtvt . If suruh tulis ABC, mesti shane boo.. layan.Sabar je la my mum melayan karenah mereka dua. Shane suka lukis hand dia sendiri, si qeisha minta bantuan nenek pula, ye la tak nak kalah dengan abang shane. Next year shane masuk preschool dah...qeisha pun saya fikir boleh masuk playschool dah coz dia 3 years dah next year.
and qeisha suka sangat rabbit song nie..
Saya suruh tengok kat youtube mereka dua tak nak, macam sengaja nak kenakan si nenek je

8 comments:

  1. hehehehe..sweet,skarang da macam2 rancangan TV untuk Kids..manala diorang tak tertarik kan

    ReplyDelete
  2. Hehe... sian Nenek, kalau macam tu biar nenek je la tengok youtube.. tp Marimar tentu takde kat youtube plak kan Win?

    p/s : Actually I pun tak pernah tengok apa itu Marimar..:D aduhai Win, I ni selalu tertinggal keretapi la bab2 crita kat tv ni sbb anak I suka layan Ceria je.

    ReplyDelete
  3. kesian shane & qeisha grandmom kan kakwin

    ReplyDelete
  4. Lee-Yan-Naa: ya la, kemunculan babytv telah mengalahkan ceria channel
    mm : hehe..kecianlah si nenek tu.what 2 do.marimar drama philipine on tv3, every mon-fri kul 3pm.blh juga dilihat kat www.tonton

    ReplyDelete
  5. babyTV tu anak2 buah saya suka betul layan tu, every morning. sampai piya pun dah pandai tgk babyTV hehe :) tapi mmg educative babyTV ni kan cuma tu la, kena berbut dgn org tua nak tgk channel favourite masing2.

    ReplyDelete
  6. nenek asuh meda marimar ba tonton,reg dulu..baru ulih layan..

    MIL aku pun meda marimar,ku dah jrg2,malas ku..makin komplicated cerita ya

    ReplyDelete
  7. Hello, momyShane. Hehehe... Terlepas peluang nenek tengok Marimar. Kuasa cucu2 lebih kuat...:D

    ReplyDelete
  8. ahahah so sweet .. win kena beli tv satu layie nie .. mcm kat umah mak akak ada 2 tv sbb ayah akak suke tgk bola .. bila cucu2 balik nak tgk kartu ekekke :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers