Wednesday, May 16, 2012

Hadiah Hari Guru 2012

Selamat Hari Guru kepada semua cikgu cikgi...Ada sambutan peringkat sekolah hari ni kat tempat saya bertugas. Tapi tahun ni saya tak dapat join sama coz mengikuti kursus 15 Mei - 17 Mei 2012. Saya Yang Menurut Perintah (SYMP), kena la pergi.
sO hadiah2 ni semua bukan untuk saya ya, tak tau la ada ke tidak anak2 murid pra saya bagi hadiah. Tengok la Jumaat ni, heee.. Cookies dan coklat ini semua adalah untuk cikgu2 little princess qeisha kami. Balik petang dari berkursus semalam, saya dan mr hubby pergi ke Famous amos untuk mencari hadiah untuk cikgu2 qeisha. Bagi saya, kat sini la senang nak cari hadiah...banyak sangat pilihan. Suka sangat saya dengan handmade cookies kat Famous amos.So saya berharap cikgu  qeisha suka la dengan hadiah yang tidak seberapa ini ya..
u all suka tak? if saya, of course la sukaaa sangat coz cookies kat Famous amos memang fav saya.hehe
 so happy teacher's day to all wonderful teacher out there..
                "Guru inovatif melonjakkan transformasi Pendidikan Negara" itu ialah tema Hari Guru pada tahun ini.Apa yang penting, owes buat yang terbaik! jalankan tugas dengan ikhlas, and jangan suka bermasam muka & marah2 kat tempat kerja, nanti cepat tua.huahua..jgn mare!

Monday, May 14, 2012

Mother's Day Hat, Mother's Day Bag & Pyramid Cheese cake with beautiful flowers..

alooo all..
So yesterday was Mother's Day. Hope u all had a great weekend with your mothers or if you didn't spend time with your mother I guess perhaps it's still not too late to still wish that most important woman in your life. am i rite?
For Mother's Day, my kids try making this printable craft for me at home. It is a Mother's Day Hat & Mother's Day Bag. It's so cute!
Hasilnya...done with the assistance of their daddy.heee. Dapat idea ni dari sini. Next year u all boleh cuba buat untuk ibu tersayang ya.
comel with Mother's Day Hat..For me, sepasang buah hati yang sangat comel ini adalah "gifts" yang paling berharga, tak dapat diungkapkan dengan kata2..
Pyramid Cheese cake with beautiful flowers for my beloved mom...
Mom you are beautiful ,mom you are every thing to me, mom mom mom mom MOM! I LOVE YOU!
Mother's Day cake is for me alsooo..heee.
* Cheese cake is my fav, yummy!!!
*pose with my hero & heroin...everyday I feel blessed for being a mother to two wonderful children, it really is the most special gift in the world...
To my Indai @ mama..
You are so Sweet and Nice. You are Loving and Funny. Thank you for taking care of me and my childrens. I wish you have a very happy Mother's Day. I love you so much.
*We all celebrate mother's day last nite sambil2 layan korean drama on 393 HD chan..
Top pic : My nephew Darell..tuan muda kami yang makin comel. Tak terasa dah 1 year 4 months dah dia. He is very bam bam & kami semua suka sangat kiss2 dia.
below pic : 3 moms in our little family..frm left: my SIL (mommyDarell, our beloved mom & me cutting a Mother's Day cake last nite..thanks so much to mr hubby! merangkap cameraman setia saya.heeee :)

* Happy belated Mother’s Day to all the wonderful mothers of the world, enjoy the gift of being a mother and hope u all have a wonderful mother’s day, everyday...
* 2 days to come..is teacher day, saya belum lagi shopping beli gift untuk cikgu anak2..maybe esok la cari :)

Tuesday, May 8, 2012

He is very happy! & peraaahsantan driving Lightning McQueen..

Lunch with my son Shane  @ merdeka mall tadi, lepas balik dari sekolah,dia masih lagi pakai baju pj. Masuk je, terus shane berlari dapatkan Kids electric car yang ada kat situ. "Benci aku! bak kata Kuliana.Dahla betul2 depan entrance mall ni tau, mmg susah lah nak elak lalu kat tempat tu. 5 minit rm3!.If la 10 min ok lah jugak.Ni kejap la sangat. Pandai diaorang, 10 minit rm8. Hari tu, dia pernah main sekali..then dia sentiasa ingat dan sentiasa ajak ke sini, dahla mall ni dekat ngan sekolah tempat dia belajar.Apa boleh buat, sesekali layan jugakla. Dahla degil shane entah tahap apa tah..heee
Happy....dia ingat tu Lightning McQueen. Colour je sama tu, tapi bukan McQueen pun. Benda ni memang menjadi kegilaan dia...sangat2 fanatik!!! hafal semua nama2 lightning McQueen & the gang.Dan sekarang dia nak kumpul koleksi pula.Aduhai Shane, dahla benda tuh mahaiiii.

"ni baru McQueen kan momy?" Shane said bila saya tunjuk pic ini.dan lagi.." nanti kita beli macam ni?" huhuhu...

Friday, May 4, 2012

JoGGinG with mommYDaniald

hAi semuanya..
moga u all baik2 saja dan happy selalu :)
about the post: harap2 la bukan sekadar niat kami berdua ya, plan kami nak jogging sekali seminggu.hehe.Itu adalah niat i dengan cousin i mommyDaniald.
Setiap hari Ahad, kononnya nak jogging kat taman bulatan nih, if la tak ada aral melintang okeh. Untuk kesihatan ya, bukan tujuan nak turunkan berat badan semata-mata. Rasa2nya kami berdua ni bukanlah kategori gendot gitu.ehee
Anak2 main badminton & main basikal kat gelanggang ni with uncle kenny mereka. Kami jogging pun sekitar ni je, tak berani nak pergi jauh2 tinggalkan anak2..
So about the benefits of jogging. There are lots of them.., but i want to mention just a few:  jogging makes your cardiovascular fitness better, it makes you sleep better, it can prevent cancer, it can decrease body fat and many other benefits.elehhh :)
ok all...happy weekend, babaiiii

Tuesday, May 1, 2012

they r very cute @ awesome playground

Ini adalah draf post ku last week. Baru nak publish hari nih..
Berkumpul lunch with family my SIL @ kuaters PGAkem then petang bawa anak2 main kat playground kat situ.Shane & Qeisha suka sangat main kat sini coz playground ni bersih & masih baru lagi
cute sangat mereka kazen mazen bermain bersama-sama kat playground ni. Saya lepak kat see saw sambil2 captured pic2 diaorang yg sgt comel.
Adik Qeisha suka sangat main kat swing..
Haaa..ni pula playground kat preschool Shane..gabungan 2 kelas.Happening sangat kan.
Peluang berkumpul bersama tak selalu ada, bila ada kesempatan bertemu mereka sangat happy!!

note: logout dulu, kiranya i tak mengantuk mlm nanti baru ada bw..afterward nak gi shopping handbag kat Parkson, last week ada pergi window shopping..rambang mata i nak pilih mana satu.Dah la tgh sale, POLO lagi tu...ok all, babaii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers