Monday, April 30, 2012

Want to wish all Happy Labour Day tomorrow...

Hai all...
want to wish all Happy Labour Day tomorrow...
" Relax and enjoy..have fun and frolic around, enjoy to your Heart’s content
on this labour day"
and..
hrmmm..happy getting new revised salary 4 all who work in private sector :)

Thursday, April 19, 2012

kursus peningkatan pengurusan xtvt aras tinggi & perkhemahan pendidikan luar murid sklh menengah 2012

about......
Kursus peningkatan pengurusan aktiviti aras tinggi : 13- 14 April 2012
Matlamat : Bengkel pembinaan Flying fox, abseiling dan rapeling untuk jurulatih pusat kokurikulum daerah adalah bertujuan untuk memantapkan kemahiran, kepakaran, keyakinan diri dan mewujudkan nilai kerjasama di kalangan jurulatih. Adalah menjadi harapan dan visi pusat kokurikulum daerah & negeri agar segala xtvt dpt dijalankan dgn lancar & mencapai matlamat kemalangan sifar ( i refer kat kertas konsep bengkel yg diedarkan) :)
Perkhemahan Pendidikan Luar murid sekolah menengah : 15- 17 April 2012
Matlamat : Membimbing dan mengasah ciri atau bakat kepimpinan peserta untuk meningkatkan kebolehan memimpin dalam kepelbagaian kes agar menjadi contoh dan teladan kepada murid di sekolah.
TEMA : Integrasi Melalui Pendidikan Luar
Tempat : Pusat Kokurikulum Daerah Miri, Kolej Tun Datu Tuanku Haji Bujang Miri
Berkampung di pusat kokurikulum selama 5 hari 4 malam, para Jurulatih stayed kat hostel manakala peserta pelajar sekolah menengah berkhemah selama dua hari.Layankan je gambar2 yang ada...
top pic :  3 JU yang rasa diri chantek berposing sebelum bergerak mengiringi pelajar ke station masing2. saya kat station flying fox.
left pic below: para peserta sedang memberi sepenuh perhatian taklimat flying fox oleh tuan Iskandar. Mereka diajar cara2 memasang full body harness, carabiner,helmet, lanyard dan glove. Objektif utama ; peserta dapat melaksanakan aktiviti fying fox dengan selamat dan berkesan.
Right pic below : 3 JU yang terlebih sudah.heeee
dan lagi...eh, saya kali ini ada buat demo flying fox tau.Best...tapi masa nak berlepas tu kan, rasa ngeri tu tetap ada.ehee
Right pic below : bersama tuan Lai yang susah nak senyum.Tapi kat pic ini kan "manisnya senyumanmu" ataupun dia terpaksa coz saya yang suruh dia senyum.haha
 Aksi2 peserta rapelling dan flying fox. Cantik sungguh kan permandangan di sini.Sangat2 sesuai bagi yang sukakan extreme xtvt.
Objektif : Peserta dapat melaksanakan aktiviti rappeling dengan berjaya dan selamat.( Keselamatan peserta keutamaan kami)
right pic below : demo aksi superman drpd Tuan Shafiq (Penolong Pengarah Kejurulatihan, Pusat Kokurikulum Negeri Sarawak). Hebat kan dia. 
lagi... aksi2 yang membuat kan saya speechless :)
Ikthiar Hidup antara xtvt pddn luar yang amat saya suka, rasanya peserta2 pun sama. U all boleh tengok kan wajah happy diaorang kat pic2 di atas...
Menu petang itu (15 April 2012) ialah ayam pansuh, pisang pansuh dan memasak telur di dalam tanah. Rasanya sangat yummy!!!
 
Top pic : my fren posing kat depan khemah2 pelajar.
Left pic below: masa sedang gigih membuat draf sijil untuk para peserta, kali ini saya JK Sijil & Cenderamata. Hard 2 say "i'm sorry" if sijil2 tersebut ada kekurangannya ya. Saya dan kawan2 telah cuba membuat yang terbaik. Thank so much 2 Tuan Empari,tuan Nizila, tuan Kuliana & Tuan Flarlye yang banyak membantu saya.
Right pic below : Semasa xtvt orienteering, xtvt ni saya tak join coz tengah gigih buat draf sijil2 peserta.
Malam Kebudayaan...top left pic: saya, tuan rosemary dan tuan empari merupakan hakim pada malam itu. Boleh tahan juga persembahan peserta2 walaupun berlatih tanpa fasi.caya lah!
Majlis Penangguhan...dan sesi bergambar
 kursus peningkatan pengurusan xtvt aras tinggi & perkhemahan pendidikan luar murid sklh menengah 2012. How, smart tak kami semua with uniform itu.ahak!. Sayakan rasa macam jadi student dulu..silalah perasan okeh :)
Lagiiii posing2 jangan kurang..
ok all..sangatlah enjoyed tau!
buat rakan2 JU semua..afterward i upload pic2 kita kat FB ya.U all boleh tag diri sendiri & cilok pic yg ada muka korang.hehe..babai..sehingga kita berjumpa lagi.

"Rela dipimpin untuk memimpin"

Wednesday, April 11, 2012

Thank you all for your awesome birthday wishes! & about:sharing birthday cake with????

It was my birthday yesterday, i'm now ???? years old! so unlike when I turned -- (no need to write my ages la ya coz dah plus 1 stage dah.huhuhu..and thanks for all the birthday wishes through FB and sms. My heart is overflowing with gratefulness for the kindness from you all! You all made my day more speciall! Here, I’d like to say thank you to you all from bottom of my heart!
and....
Last nite juga kami meraikan hari lahir Daniald (blue shirt) yang ke 10 tahun. Date birthday dia sama dgn tarih bday saya juga iaitu 10 April.Happy sangat dapat share kek ngan dia. Kami celebrate secara sederhana kat umah diaorang la. Layan je la gambar2 yang ada.Takde plan sebenarnya nak celebrate bday, ye la dah dewasa and dah menjadi ibu ni tak excited sangat nak celebrate bday.oh ya, Daniald is my nephew and same village with us.Layankan je gambar2 kami last nite.
cut a bday cake with handsome boy Daniald. Rasa macam cut wedding cake pulak.ekeleh!!
so sweet...me and Daniald masing2 mendapat suapan kek dari ibu tersayang..i'm sooo happy.This birthday may be simple but was 'simply' amazing!
Pose with mr hubby and sepasang buah hati yang amat disayangi..
Top pic : Shane & Qeisha leka layan toys bersama Dylan.
Bottom pic : Shane suka sangat melihat anak ikan yang sangat cantik ,tangan yang comel tu milik abang shane. i tak tau ikan apa pulak.
Top pic : left pic is mommyDaniald..& right pic: kami berdua posing kat mini bar @ her house.
Lagii... sambil layan korean drama "while you were sleeping" my beloved mum & mr hubby sempat relaxkan diri kat massage chair itu..
ok all...with luv and thanks for all of your good wishes,you made my day a blast!

Friday, April 6, 2012

are very cute watches!!!

comey kan, red watch shane ni.Happy sangat coz ada 2 little car kat watch milik dia tu. Payah sangat la nak cari mcqueen watch impiannya itu.Lastly jumpa yang mcm ni.Nasib baik la dia berkenan juga.Kehendak dia nak kan cute watch ni kan, gara2 melihat rakan sekolahnya ada watch la.alahai budak2..mereka memang macam tu kan, terikut sangat dengan kawan2.
Dora watch yang cute sangat. Little princess kami ni amatlah happy...dora memang pujaan hatinya.Perahh santannn betul si kecil ni, dia kata dia macam dora.hehe
Ini kerja saya with anak2 last week...cute tak? it's a paper watches!!!

* oh ya, today is a Good Friday..It is the day after Maundy Thursday. 2 all christian member, praying that the Lord holds u in His Luv and blesses with His grace on this Holy Day & always!

Note ngegeh : my mode is very HAPPY coz my cousework result this sem is all  'A'.Harusss bah i gumbira kan, kan.Lalalala...doakan saya sukses dalam exam akan datang juga.Ahad ni exam -Pendidikan Jasmani.Harap2 la saya dapat menjawab dengan baik ya kekawan.okehhh, nak sambung revision lagi.hrmmmm :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers