Sunday, July 22, 2012

Bersantai di tepi pantai

Bersantai with our big family kat taman selera semalam. Kita layan saja la gambar2 ya, takde mood nak mengarang nie..
shane with kazen mazen..anak2 my SIL
me geng dgn clarabel @ wawa(adik lola), anak my SIL sebelah kanan saya..
pic atas kanan : qeisha posing with her dora sunglass.
Lagii...lagiii..shane,qeisha,lola & wawa suka sangat main pasir..
dan lagi..
pic atas kiri : my kazen with my mum
pic atas kanan: syonna & Qeisha..

Mr hubby with kakaknya mama Imelda..
They are very cute!!!
that's all...
Gudnite...sleep tight  :)

Saturday, July 21, 2012

Ada apa dengan Hadiah??

Happy Saturday 2 u all & have a nice day..
Saje je buat entry ni, suka2 ..ada peluang on9 , nak la jugak buat simple post..
Ini cenderahati la, hadiah juga kan. Saje je nak upload kat sini coz nampak cute sgt. Ini adalah cenderahati daripada ppd untuk saya masa buat "in house" tentang bengkel asas tarian & vokal hari tu,lama dah tapi nak buat post asyik bertangguh. eh memang dia ni suka bertangguh la kan.Penyakit "m" selalu je nak menyerang bah, what 2 do..hehe
Ini pula hadiah bday saya frm my SIL. Dia memang tau kesukaan saya, hadiahkan baju jenama "diesel".suka la sangat2.tq kak :)..luv u
Ada apa dengan hadiah ya? kenapa semua org suka bila dapat hadiah?adakah sebab dapat benda free? pentingkah hadiah? siapa lagi suka? yang memberi @ menerima?

sweet kan? saya pernah baca dlm entry slh seorg rakan blogger "bahawa hadiah dalam kehidupan antara individu dan seseorang manusia memiliki pengaruh yang signifikan untuk terwujudnya ikatan dan hubungan sosial, ia sentiasa berulang setiap tahun diberi di acara-acara keagamaan, kemasyarakatan, dan selainnya. Dengan hadiah, terwujudlah kesempurnaan untuk meraih kecintaan, kasih sayang, sirnanya kedengkian, dan terwujudnya kesatuan hati"
betul kan??
dan...bila memberi sesuatu dengan seikhlas hati..rasa sangat bahagia bila melihat insan lain gembira dan terharu dengan sesuatu yg kita hadiahkan..sejuknya rasa di hati kan.
* Thanks God....dengan rezeki yang diberikan, sungguh saya rasa bersyukur dan bahagia dengan segalanya :)
pic tiada kaitan dengan entry...pic masa sukan sekolah 11 julai hari tu kat stadium terbuka...kami semua dlm gambar di atas menghadiahkan senyuman manis buat semua yang ada singgah kat sweet blog ni..hehe

* kepada semua rakan2 yang beragama Islam..selamat menyambut bulan puasa ya.Hari ni mula kan?

note: plan petang nanti : santai2 with family my SIL kat taman selera...mesti best nanti,lama dah kami tak berkumpul sama2.yang paling seronok adalah anak2.kan.

Friday, July 20, 2012

Let's Talk Unity : Tea with the Chief Minister

hai everyone,
pos laju ni, coz i sangat2 mengantuk.
about the dialogue with the Chief Minister YAB Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud "unity as a foundation to secure our future'petang tadi. thanks so much to our PK1 memberi peluang join dialog ni. Dapatla peluang kali kedua melihat chief minister secara live.Tapi mem dia yang cantek tu tak ikut pulak temankan dia.heee
 
Takkan la u all tak kenal which one is chief minister of sarawak?
kami semuanya ada 5 kump & 5 meja. Saya kump 3.Pic di atas : antara ahli kump saya, bkn semua sklh yg menyertai, juz beberapa buah sklh,kolej,company & university yg trepilih sahaja. Peserta yg dipilih pun yg berumur 35 tahun ke bawah.If tak silap saya la.tapi saya tak tau nak tanya apa masa group discussion on question,,juz join je la.segan tau!
pose malu2 segan2 ckit je ambik gambar tadi. seganlah sangat kononnya, ramai sangat wartawan dgn camera yg power2, so rasa malu pulak dgn dslr i yg biasa2 saja.cehh!!
heee dapat la baju free, white colour lagi.sukaa tau! :)

ok la, bzbee memanjang je saya, if ada sedikit masa free..lebih suka lepak depan tv & layan korean drama.ada tak yang sama minat crta korea?ok la...akhir sgt dah saya tidur ni, esok kan kena bangun awal.Takpe..esok kan jumaat, awal balik, huhuhu..

Wednesday, July 11, 2012

Senamrobik 1Murid, 1Sukan,1Malaysia & sukaneka prasekolah

Gud morning everyone & have a nice day..
Semalam senamrobik 1murid, 1sukan,1malaysia Senamrobik itu dilakukan serentak di 10,000 sekolah di seluruh negara kan..so setiap sekolah ada xtvt senamrobik la pagi semalam. Para ibu bapa pun dijemput sama2 menyertai senamrobik( at our school).Memang meriah sangat..
Kanak2 prasekolah pun join sama ber...senamrobik.Ada nampak shane tak?Shane ikut main2 je, kejap ikut,kejap pangil saya.Xtvt senamrobik di ketuai oleh para guru pelatih yang kat atas stage nun, so yang lain  ikut step diaorang la.Berpoco-poco lagi..seronok la jugak.
Selesai xtvt senamrobik, rehat 30 min..then sambung dgn temasya sukaneka prasekolah, sukaneka tahun 1 dan acara padang, coz today is sport day @ miri stadium.
pic bawah: shane posing with mama & kawan2..
Kanak2 sebelum acara sukaneka. Ada 4 rumah, rumah Biru,kuning,hijau & Merah. Abang Shane rumah Biru..mereka semua sangat comelll...
Antara acara sukaneka ialah lari berganti-ganti membawa aiskrim gergasi, mengheret bola dengan gelung getah,mengisi air dalam botol dan lari berganti-ganti dengan membawa button.
Acara yang Shane sertai ialah lari berganti-ganti membawa button dan lari membawa aiskrim gergasi. Macam laju sangat shane lari, tapi realitinya taklah laju sangat.hehe.Keseluruhan, rumah Biru mendapat tempat ke-3..
Pic atas : Shane posing dgn hadiahnya bersama cikgu mas & cikgu siti.
Pic bawah kiri : cute...budak yg depan tu cute sangat kan..
Pic bawah kanan: hadiah shane..tumbler & tupperware.Cantik hadiah diaorang, semua kanak2 prasekolah dapat hadiah & mrk sgt happy!!!

note : Bangun awal tadi 5.am coz tidur awal semalam,sempat online sebelum bertolak ke stadium terbuka miri. Hari ini sukan tahunan sekolah kami kat stadium..ok babaiii,nak bertolak ni. Malam nanti baru dpt bw..

Monday, July 9, 2012

Lalalala..my dreams come true!!!

Hati berbunga riang bila sesuatu yang diimpikan menjadi kenyataan. Akhirnya..marble white samsung Galaxy III yang ku idamkan selama ini telah menjadi milik ku. Ada tak yang sama mengimpikan smartphone ni? Syukur sangat2 coz tercapai la juga hasrat hati ini. Thanks so much to mr Hubby coz sanggup memenuhi hasrat hati..surprise sangat tau!...
*


*



*

tadaaaa...
cover pun saya pilih white colour..coz itu ialah my fav colour..
Walau tau banyak la pic2 ni kat google..tapi nak abadikan juga kat sweet blog saya ni milik saya sendiri..
Baru nak berkenalan dengannya...belum pandai & belum serasi lagi. Mr hubby yang lebih pandai dari i...apapun, lama2 nanti serasi la juga kan :)
There is a smartphone...
so smart, its pick the best photo,
so versitale you can multitask,
so human, its only sleep when you do,
Designed for humans...inspired by nature..
(haaa, ikut macam kat iklan dah)..hehe

note : malu2 kucing sebenarnya nak buat entry ni..takut ada yang kata "riak" pula.mmg ada pun spesis yg mcm ni kat luar sana kan. Dulu nak buat entry ttg keta baru rasa segan, nak buat entry ttg my dslr pun segan juga..tapi kini saya tak peduli..asal kita bahagia kan.Blog ini milik kita sendiri , saya hargai saat2 manis dalam hidup saya dan syg sgt dgn blog saya sendiri.Kalau boleh semua saya nak post kat sini apa yang saya suka, kenangan manis dan sebagainya, if ada  yang "menyampah"..jangan la salah anggap ya, coz niat saya tidak seperti yang kalian maksudkan.Dan rasanya tak ada saya paksa nak singgah ke blog saya sekiranya tak suka...lumrahkan...tak semua orang suka kita.

Friday, July 6, 2012

mEnGhAdiRi SaMbUtaN hAri jAdi @ pREsChooL QeisHa

Hai semuanya..
Ini cerita Sabtu lepas sebenarnya, nak buat post asyik tertangguh. Minggu ini sungguh saya rasa bizi bee, gigih nak siapkan tugasan sem Mei yang mesti submit dalam minggu ni.
Sabtu lepas kami menghadiri majlis sambutan Hari Jadi kanak2 yang lahir bulan Jan-Jun kat tadika tempat Qeisha belajar.Sambutan bermula kul 7.30 pm.Nampaknya ramai juga para ibu bapa menghadiri majlis ini. Gembira rasanya bila melihat ibu bapa kanak2 kat tadika ini memberi sokongan & sambutan dengan aktiviti yang dijalankan oleh pihak tadika.Pada pagi hari yang sama, ada "projek hijau" dan gotong royong dijalankan. Para ibu ada menanam sayur-sayuran di bahagian belakang kelas tadika. Di sini ada dua kelas, kelas A kanak2 yang berumur 4-5 tahun, kelas B untuk kanak2 yang berumur 6 tahun. Next year Shane akan bersekolah di sini juga..
Kek Hari Jadi..yang bertudung hitam tu Cikgu Junaizar@ cikgu Jun. Guru Kelas Qeisha..comel kan dia.
Shane, Qeisha & nenek mereka..
Cute sangat..Qeisha pun nak join juga potong bday cake tu walau besday dia Ogos nanti.:)...
*Happy je diaorang kan, sebagai ibu bapa, rasa sangat bahagia bila melihat anak2 gembira bersama dengan
 rakan2 seusia mereka..
Yang memakai baju petak merah tu Cikgu Suhaila @ cikgu Lala..qeisha bagitau rambut dia sama dengan teacher Lala. Teacher Lala juga tau qeisha sangat minat dengan Dora..budak2 memang macam tu kan, cikgu adalah idola mereka.Bila saya temankan qeisha buat homework, mesti ikut apa yang cikgu dia cakap @ ajar..kalau cikgu dia kata sun is yellow colour, owes dia ingat sun tu mesti yellow colour. I said "sunset or sundown is orange colour.." and u know what is she answered..? "okkkk lahhhh!!!"huhu..
Dua beradik posing with bday cake, see abg shane..mengantuk dah dia, seharian tak tidur.Jadual tidur dia sejak dah masuk preschool ialah 7.30pm.Awal tidur, then bangun kul 5.50am untuk bersiap ke sekolah..
and..
*our little princess look beautiful with white dress & white headband..rite?
pic atas kiri : Tuan pengerusi tadika sedang menyampaikan ucapan..
Pic atas kanan & bawah : Antara hidangan masa tu...potluck drpd para ibu bapa. Menu potluck kami sekeluarga ialah bihun goreng (beli kat katering je), + air kotak, coklat & jelly..bila dah dikumpulkan, beraneka la juga menu2 kan..
Antara bapak2 yang hadir...majoriti ibu2 yang datang...si baju putih tu ialah dady shane & qeisha..sedondon putih kami anak beranak masa ni. Nenek Shane & qeisha pakai baju dark green pulak, malas nak tukar baju katanya.alahai..
candid pic captured by mr hubby...like this pic.LOL..thanks darling!
ok all...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers