Wednesday, July 11, 2012

Senamrobik 1Murid, 1Sukan,1Malaysia & sukaneka prasekolah

Gud morning everyone & have a nice day..
Semalam senamrobik 1murid, 1sukan,1malaysia Senamrobik itu dilakukan serentak di 10,000 sekolah di seluruh negara kan..so setiap sekolah ada xtvt senamrobik la pagi semalam. Para ibu bapa pun dijemput sama2 menyertai senamrobik( at our school).Memang meriah sangat..
Kanak2 prasekolah pun join sama ber...senamrobik.Ada nampak shane tak?Shane ikut main2 je, kejap ikut,kejap pangil saya.Xtvt senamrobik di ketuai oleh para guru pelatih yang kat atas stage nun, so yang lain  ikut step diaorang la.Berpoco-poco lagi..seronok la jugak.
Selesai xtvt senamrobik, rehat 30 min..then sambung dgn temasya sukaneka prasekolah, sukaneka tahun 1 dan acara padang, coz today is sport day @ miri stadium.
pic bawah: shane posing with mama & kawan2..
Kanak2 sebelum acara sukaneka. Ada 4 rumah, rumah Biru,kuning,hijau & Merah. Abang Shane rumah Biru..mereka semua sangat comelll...
Antara acara sukaneka ialah lari berganti-ganti membawa aiskrim gergasi, mengheret bola dengan gelung getah,mengisi air dalam botol dan lari berganti-ganti dengan membawa button.
Acara yang Shane sertai ialah lari berganti-ganti membawa button dan lari membawa aiskrim gergasi. Macam laju sangat shane lari, tapi realitinya taklah laju sangat.hehe.Keseluruhan, rumah Biru mendapat tempat ke-3..
Pic atas : Shane posing dgn hadiahnya bersama cikgu mas & cikgu siti.
Pic bawah kiri : cute...budak yg depan tu cute sangat kan..
Pic bawah kanan: hadiah shane..tumbler & tupperware.Cantik hadiah diaorang, semua kanak2 prasekolah dapat hadiah & mrk sgt happy!!!

note : Bangun awal tadi 5.am coz tidur awal semalam,sempat online sebelum bertolak ke stadium terbuka miri. Hari ini sukan tahunan sekolah kami kat stadium..ok babaiii,nak bertolak ni. Malam nanti baru dpt bw..

6 comments:

  1. Melihat sukan anak-anak tadika/prasekolah sangat happening. Mesti yg menonton terjerit-jerit sedangkan anak-anak biasa je...

    Dapat hadiah semua bagus jadi anak-anak tak ada yg menangis tak dapat..

    ReplyDelete
  2. kakazie: semua penonton sgt excited..kanak2 pun terjerit-jerit beri sokongan dgn pasukan msg2..

    ReplyDelete
  3. Bestnyaa... napa la sekolah anak I tak de mcm ni. (Dulu je masa diorang tadika ada jemput ibu bapa, yg kelakarnya bleh plak I jd naib johan acara merentas desa, padahal I ni bukan la jenis yg kuat lari pun Win..:D).

    ReplyDelete
  4. Miss Mirror: best, seronok bila melihat i/b mberi smbtan.Wah hebat la,dpt naib johan merentas desa, siapa kata tak kuat lari if dpt no.2.:)

    ReplyDelete
  5. Hello, momyShane. Wah... bestnya acara tu kan. Serentak satu Malaysia lagi. Kak tak ikut serta tapi bila tengok gmbr2 yg momy siarkan, memang terasa betul kemeriahannya.

    Tengok la hadiah Shane tu, kiut betulll...:D

    ReplyDelete
  6. hai kakimun, budak2 mmg sgt seronok..win join senamrobik tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers