Saturday, September 22, 2012

our weekend : Program Hibur & Labur Dengan Bijak bersama ASNB

hAI semuanya..
Pagi tadi kan kami sefamily awal bersiap pergi ke Institut Perguruan Sarawak coz Shane dan Qeisha menyertai pertandingan mewarna bersama ASNB selain melabur. Yang bestnya semua peserta dapat baucer rm50 dari ASNB untuk pelaburan ASG (Amanah Saham Gemilang), parents cuma tambah rm70 untuk pembukaan akaun.So tadi, dua beradik ni masing2 dah ada akaun ASG.:)
inilah pintu masuk IPG kampus Sarawak ni..di sinilah saya menjalani latihan perguruan tahun 2003-2005.
Terimbas kembali kenangan semasa menjadi guru pelatih dulu, bila pergi sini.hukhukhuk!
Sebelum pertandingan mewarna bermula..
* Pertandingan ini terbahagi kpd 3 kategori , peserta yang berumur 4-6 tahun, 7-9 dan 9-12 tahun.
Pertandingan mewarna nak bermula..
Senaman bersama staf ASNB b4 coloring contest..
Semasa pertandingan mewarna..nampak tak Shane dan Qeisha tengah tekun mewarna? Siap meniarap lagi tu. Cayalah..mereka dua memang minat color2 ni..
*Masa pertandingan is 1 hour, so saya with mr hubby uruskan pembukaan akaun mereka berdua. My mum yang tolong tengokkan mereka dua sementara kami berdua uruskan pembukaan akaun shane & Qeisha...sementara ada peluang kan, saya & hubby sepakat buka 3 pelaburan utk mereka berdua iaitu ASG,ASN & ASB..that's mean mereka berdua ada 3 buku akaun. untung anak2 zaman sekarang kan, tecik2 dah ada pelaburan..& insuran takaful pendidikan memang mereka berdua dah ada sejak dari lahir..so bagi rakan2 semua yang lom ada insuran pendidikan utk anak2 tu, jgn la tunggu lama2, lagi awal kan lagi berbaloi..
Aksi abang shane..dia memang ada bakat mewarna dan melukis..kategori umur 4-6 tahun mewarna gambar ACIK..
si adik qeisha sayang...dia colour baju ACIK tu kan sama color ngan baju dia "purple" hehe..ok la tu, she is 4 years bah.Kemas juga dia color tu...
Hasilnya...
bangganya mama dengan hasil kerja ni..
pic atas: break time : beratur mengambil makanan dan minuman
pic kanan bawah: shane & qeisha with nenek..lapar sangat la tu :)
Selepas majlis penutupan : pemenang2 bergambar bersama Yang Berhormat.Shane nangis tak dapat hadiah, coz dia kata dia warna cantek tadi.o tedah anak momy, if sama umur 5 tahun maybe ada peluang la dia menang rasanya.Semua pemenang kategori 4-6 tahun adalah semua yang berumur 6 tahun, ya la diorang dah besar kan...
dan lagi..
semua peserta menerima sumbangan rm20 daripada Yang Berhormat. Berbaloi la walau tak dapat hadiah kat atas ni.
color,coloring book & shopping bag ni dibagi percuma oleh pihak ASNB kepada semua peserta.Manakala tabung yang sgt cute itu pula diberi kepada yang ada membuka akaun ASB & ASN sahaja Seronok la sepasang adik beradik ni tadi. + baucar rm50+ sumbangan YB rm20..syukur la kan, berbaloi-baloi gitu..
the most important, they are very enjoyed join this xtvt!!:)
it's me tadi..:)

Sunday, September 16, 2012

headband sissy crafty yang sgt cute!

Happy Malaysia Day 2 everyone...meriah sangat sambutannya di Bintulu saya tengok kat buletin tv3 tadi..

*

*
about the pic : my little princess bergaya with pink headband yg sangat cute. Birthday freezie dia hari tu from my bestie mommyYen. thanks so much my dear fren!
makin pandai posing dpn cam dah..
yellow hb ni pula i beli dr dia. Support bizz nya.really like this hb very much!..pic captured with phone je nih :)
sooo to all my blogger frens, if u all berminat boleh klik link blognya di atas @ klik kat page ni..http://www.facebook.com/#!/SissyCrafty
bukan hanya headband saja, ada bermacam-macam crafty yg lain. Semuanya cute2,cantek2 belaka...apa tunggu lagi, silalah pilih2..
i pun rasa nak order lagi nih..heee

Friday, September 14, 2012

We have been married for 7 years :> happy belated anniversary to us!

0909 @ 9th Sept!!
I knew the date but on that day itself, I totally forgotten the significance of that day!!
sooo bz bee...
actually, monday lepas nak buat post, but owez bertangguh...
Roses are red, violets are blue, I don't want to spend a day without you...!hehe ..
6 years ago time honeymoon @ Genting Highland. Hopefully, next year dapat pergi sini with my lovely family..
* how, macam tak banyak perbezaan dengan sekarang kan, perbezaan yang ketara ialah saiz orangnya.hrmm..

*happy belated anniversary my dear!

note: Isnin lepas nak buat post ni kan, asyik tertangguh. Kul 1025 malam, mon-fri mesti kat dpn tv tau. u know why? bride of the sun la, kdrama! emo tul saya layan drama ni..fokus yg amat!
*3 hari mengawas UPSR sebagai timbalan ketua pengawas, tersangatlah boring coz tak dapat buat kerja lain semasa exam sedang berjalan, ..takde buat apa2.macam security je rasanya, dah  tugas kan, kena lah jalankan dengan sebaik-baiknya..

Today is Friday..tomorrow will be Saturday..opp opp happy weekend 2 u all :)

Saturday, September 8, 2012

Majlis Ramah Tamah Aidilfitri @ tabika Qeisha

Semalam kami sekeluarga menghadiri majlis ramah tamah aidilfitri kat tabika tempat Qeisha sekolah. Meriah la juga coz ramai yang datang.Banyak ambik gambar semalam, so layan gambar je la ya.Nak cerita banyak2 pun takde idea..heee
sebelum majlis...shane & qeisha with freind..
pic bawah : kanak2 riang yang tak reti duduk diam
pic atas kiri : mr hubby selaku pengacara majlis bergaya with baju melayu. Kami sekeluarga termasuk mak saya, memakai baju raya semalam. Saja2 je bagi lebih sesuai dengan tema. Memang terasa la suasana 1 Malaysia semalam. Lagipun, berpakaian seperti ni lebih sopan untuk majlis ramah tamah aidilfitri kan? to all my christian freinds...jgn marah ya, kami hanya nak bergaya je :), tak de niat lain..
pic bawah : Persembahan nyanyian lagu "suasana Hari Raya" dari kanak2 tabika kemas..
suasana semasa menjamu selera...
Kanak2 tabika semalam ada dapat duit raya..syokla qeisha, siap show2 off ngan abang shane. see, abang shane sampai nangis, coz tak dpt duit raya.huhu, nasib baik kejap je, coz lastly qeisha suruhnya pegang juga sampul raya tu.memacam kan..
Kanak2 Posing with cikgu lala & cikgu Jun...
Para ibu2 bergambar dengan cikgu Lala.( memakai black dress tu) Cikgu kesayangan qeisha ni :)
Bapak2 budak sepastinya lebih sedikit berbanding para ibu. Biasalah, ada yang kerja jauh kan..
Kami...balik dari majlis. :)..
pic atas kiri : nenek qeisha malas nak bergambar, sebuk ngan geng2 dia yang sama selalu jadi teman dia jemput qeisha balik dari sekolah.
pic bawah: bila saya perhati pic ini, betul2 macam muslim pulak diaorang ni..:) takpe, we are 1 Malaysia, tak salah kan if kita bergaya dengan baju tradisional kaum2 yang ada di Malaysia.
ok..happy weekend 2 u all
:)

Wednesday, September 5, 2012

meRdEka RaYa hari tu..

Hai semuanya..
Gambar2 semasa sambutan merdeka raya kat preschool sabtu lepas. Post laju nih..
Kelas Pra Gemilang. xtvt coloring masa ni...mewarna jalur gemilang. Tekunnya abang shane mewarna jalur gemilang tu..
Selepas xtvt mewarna, barulah beraya sampai....??? meriah la juga coz combine 2 buah kelas preschool. kuih muih & biskut2 raya adalah dibawa oleh kanak2 preschool secara 'pot luck'. Bawa sikit sama sikit, bila dikumpulkan beraneka la juga. Kanak2 pra kan, bukannya banyak sangat nak makan. Apa yang penting, mereka nak 'happy together with freinds'...sebenarnya ikut perancangan, mereka meraikan hari raya bersama murid2 year 1- 6, tapi dewan tidak muat..so kami ambik keputusan berkumpul dalam kelas ni je...ok la tu, yang penting diaorang selesa...merajuk la kami tau, yang sebenarnya, shedih bila orang tak pedulikan kanak2 comey ni.. : (.cian kan..   boleh gitu?
Kanak2 prasekolah bergaya with baju raya..suka tengok diaorang pakai baju raya, cute sangat kan.
hukhukhuk...dia ni memang..kuih cincin sarawak ini is my fav yg teramat sangat.ranggup & yummy!!!
okeh bebeh...tuan blog makin malas mengarang sekarang ni..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers