Saturday, September 22, 2012

our weekend : Program Hibur & Labur Dengan Bijak bersama ASNB

hAI semuanya..
Pagi tadi kan kami sefamily awal bersiap pergi ke Institut Perguruan Sarawak coz Shane dan Qeisha menyertai pertandingan mewarna bersama ASNB selain melabur. Yang bestnya semua peserta dapat baucer rm50 dari ASNB untuk pelaburan ASG (Amanah Saham Gemilang), parents cuma tambah rm70 untuk pembukaan akaun.So tadi, dua beradik ni masing2 dah ada akaun ASG.:)
inilah pintu masuk IPG kampus Sarawak ni..di sinilah saya menjalani latihan perguruan tahun 2003-2005.
Terimbas kembali kenangan semasa menjadi guru pelatih dulu, bila pergi sini.hukhukhuk!
Sebelum pertandingan mewarna bermula..
* Pertandingan ini terbahagi kpd 3 kategori , peserta yang berumur 4-6 tahun, 7-9 dan 9-12 tahun.
Pertandingan mewarna nak bermula..
Senaman bersama staf ASNB b4 coloring contest..
Semasa pertandingan mewarna..nampak tak Shane dan Qeisha tengah tekun mewarna? Siap meniarap lagi tu. Cayalah..mereka dua memang minat color2 ni..
*Masa pertandingan is 1 hour, so saya with mr hubby uruskan pembukaan akaun mereka berdua. My mum yang tolong tengokkan mereka dua sementara kami berdua uruskan pembukaan akaun shane & Qeisha...sementara ada peluang kan, saya & hubby sepakat buka 3 pelaburan utk mereka berdua iaitu ASG,ASN & ASB..that's mean mereka berdua ada 3 buku akaun. untung anak2 zaman sekarang kan, tecik2 dah ada pelaburan..& insuran takaful pendidikan memang mereka berdua dah ada sejak dari lahir..so bagi rakan2 semua yang lom ada insuran pendidikan utk anak2 tu, jgn la tunggu lama2, lagi awal kan lagi berbaloi..
Aksi abang shane..dia memang ada bakat mewarna dan melukis..kategori umur 4-6 tahun mewarna gambar ACIK..
si adik qeisha sayang...dia colour baju ACIK tu kan sama color ngan baju dia "purple" hehe..ok la tu, she is 4 years bah.Kemas juga dia color tu...
Hasilnya...
bangganya mama dengan hasil kerja ni..
pic atas: break time : beratur mengambil makanan dan minuman
pic kanan bawah: shane & qeisha with nenek..lapar sangat la tu :)
Selepas majlis penutupan : pemenang2 bergambar bersama Yang Berhormat.Shane nangis tak dapat hadiah, coz dia kata dia warna cantek tadi.o tedah anak momy, if sama umur 5 tahun maybe ada peluang la dia menang rasanya.Semua pemenang kategori 4-6 tahun adalah semua yang berumur 6 tahun, ya la diorang dah besar kan...
dan lagi..
semua peserta menerima sumbangan rm20 daripada Yang Berhormat. Berbaloi la walau tak dapat hadiah kat atas ni.
color,coloring book & shopping bag ni dibagi percuma oleh pihak ASNB kepada semua peserta.Manakala tabung yang sgt cute itu pula diberi kepada yang ada membuka akaun ASB & ASN sahaja Seronok la sepasang adik beradik ni tadi. + baucar rm50+ sumbangan YB rm20..syukur la kan, berbaloi-baloi gitu..
the most important, they are very enjoyed join this xtvt!!:)
it's me tadi..:)

2 comments:

  1. Seronoknya adik-beradik tu ikut pertandingan mewarna. Dpt buka akaun lg kan. Elok jg anak2 ni diajar menabung. Anak2 kak pun semua dah ada akaun sendiri.. melentur buluh biar dr rebungnya, kan..

    ReplyDelete
  2. hai kakimun..lama dh win x update blog.sooo bz.
    tq kakimun :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers