Wednesday, July 14, 2010

Buat dadah resipi Internet

Hi everyone...
Semoga baik2 semuanya..dan jauhi diri kita dari segala yang tiada memberi faedah dan menyusahkan hidup kita. Beberapa hari ini takde update blog n BW. So,sepi jer la blog saya nie..bukan disebabkan terlalu bz tapi agak malas nak on9. Ikut mood sebenarnya, ada waktu rajin berjam-jam on9.
Lupakan semua itu, kita layan jer berita negara ni. Saya jumpa kat kosmo tadi...mungkin ada rakan2 dah baca..

KUALA LUMPUR - Percaya atau tidak, pengedar-pengedar dadah dan penagih kini mampu menghasilkan dadah syabu seberat 10 kilogram bernilai ratusan ribu ringgit hanya dengan berpandukan maklumat daripada Internet di rumah.


Lebih menarik, modal yang diperlukan untuk melakukan kerja haram itu kira-kira RM2,000 sahaja.

Ketika mendedahkan perkara tersebut, seorang remaja yang dikenali sebagai Amir berkata, wang tersebut diperlukan untuk membeli lapan jenis bahan kimia bagi memproses dadah tersebut.

Dia yang pernah menyertai kumpulan memproses dadah setahun lalu berkata, wang tersebut juga digunakan untuk membeli tawas biru yang merupakan ramuan utama bagi memproses dadah tersebut.

"Sekiranya bahan kimia yang diproses itu mengalami kekurangan ramuan atau terlebih ramuan, seseorang penagih dadah itu boleh berhadapan dengan risiko kematian," katanya kepada wartawan Kosmo! baru-baru ini.

****aduhai....sampai begini sekali ya..pelat indon. Harap anak2 muda warganegara kita sedar akan durjananya dadah ini***

sumber:kosmo! Online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

Shane bday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Qeisha Bday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers