Friday, July 6, 2012

mEnGhAdiRi SaMbUtaN hAri jAdi @ pREsChooL QeisHa

Hai semuanya..
Ini cerita Sabtu lepas sebenarnya, nak buat post asyik tertangguh. Minggu ini sungguh saya rasa bizi bee, gigih nak siapkan tugasan sem Mei yang mesti submit dalam minggu ni.
Sabtu lepas kami menghadiri majlis sambutan Hari Jadi kanak2 yang lahir bulan Jan-Jun kat tadika tempat Qeisha belajar.Sambutan bermula kul 7.30 pm.Nampaknya ramai juga para ibu bapa menghadiri majlis ini. Gembira rasanya bila melihat ibu bapa kanak2 kat tadika ini memberi sokongan & sambutan dengan aktiviti yang dijalankan oleh pihak tadika.Pada pagi hari yang sama, ada "projek hijau" dan gotong royong dijalankan. Para ibu ada menanam sayur-sayuran di bahagian belakang kelas tadika. Di sini ada dua kelas, kelas A kanak2 yang berumur 4-5 tahun, kelas B untuk kanak2 yang berumur 6 tahun. Next year Shane akan bersekolah di sini juga..
Kek Hari Jadi..yang bertudung hitam tu Cikgu Junaizar@ cikgu Jun. Guru Kelas Qeisha..comel kan dia.
Shane, Qeisha & nenek mereka..
Cute sangat..Qeisha pun nak join juga potong bday cake tu walau besday dia Ogos nanti.:)...
*Happy je diaorang kan, sebagai ibu bapa, rasa sangat bahagia bila melihat anak2 gembira bersama dengan
 rakan2 seusia mereka..
Yang memakai baju petak merah tu Cikgu Suhaila @ cikgu Lala..qeisha bagitau rambut dia sama dengan teacher Lala. Teacher Lala juga tau qeisha sangat minat dengan Dora..budak2 memang macam tu kan, cikgu adalah idola mereka.Bila saya temankan qeisha buat homework, mesti ikut apa yang cikgu dia cakap @ ajar..kalau cikgu dia kata sun is yellow colour, owes dia ingat sun tu mesti yellow colour. I said "sunset or sundown is orange colour.." and u know what is she answered..? "okkkk lahhhh!!!"huhu..
Dua beradik posing with bday cake, see abg shane..mengantuk dah dia, seharian tak tidur.Jadual tidur dia sejak dah masuk preschool ialah 7.30pm.Awal tidur, then bangun kul 5.50am untuk bersiap ke sekolah..
and..
*our little princess look beautiful with white dress & white headband..rite?
pic atas kiri : Tuan pengerusi tadika sedang menyampaikan ucapan..
Pic atas kanan & bawah : Antara hidangan masa tu...potluck drpd para ibu bapa. Menu potluck kami sekeluarga ialah bihun goreng (beli kat katering je), + air kotak, coklat & jelly..bila dah dikumpulkan, beraneka la juga menu2 kan..
Antara bapak2 yang hadir...majoriti ibu2 yang datang...si baju putih tu ialah dady shane & qeisha..sedondon putih kami anak beranak masa ni. Nenek Shane & qeisha pakai baju dark green pulak, malas nak tukar baju katanya.alahai..
candid pic captured by mr hubby...like this pic.LOL..thanks darling!
ok all...

5 comments:

  1. eh eisha ngna HB ya..?makin cantik anak dara tu winn..

    ReplyDelete
  2. Comelnya Qiesha... nampak dia yg paling terserlah kat situ.

    ReplyDelete
  3. mommyYen: tq,makin mancal ga
    miss mirror: ya ke?hehe..diaorang smua comel.tq miss mirror

    ReplyDelete
  4. wahh meriahnyaaa
    sure shane dan qiesha suke kan ;)

    ReplyDelete
  5. suka kakieda, syok tgk ramai kekawan sampai tak nak makan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers