Saturday, June 25, 2011

homemade lunch today...

hai aLL..
haRi ni kan mood i rajin nak memasak. On the way  balik dari sekolah tengahari semalam, saya angan2 & fikir2 apa menu yang nak dimasak on sAturday untuk family tersayang. Tak kira la 4 lunch @ dinner. Jarak umah & sekolah tempat saya bertugas agak jauh kan, so sambil2 driving tu saya dreaming tau.Tapi tak lah sampai tidak memberi tumpuan semasa memandu ok. Jom lihat masakan yang sungguh simple lunch kami tadi...:)
vegetables + seafood soup (fishball, longcabbage, carrot,tomato & shrimp meat.
+ tomato ckit je supaya supnya ada rasa masam.
Suka fishball tu, if nak fishball yg lembut & tasty, u all boleh pilih yang seafood delight( figo).
Nampak colourful je kan..sebabnya nak tarik perhatian shane & qeisha saya yang agak memilih makan tu. Seronok sangat melihat shane berselera makan. Sejak akhir2 ni selera dia agak ok, badan pun dah agak berisi. harap2 la terus macam tu kan.

haaa..ni pula steam fish saya.Ikan merah kot namanya.(malu2 kucing sebenarnya nak tayang)hehe.

 
note: Walaupun i ni tak teror sangat bab masak memasak ni, sometimes nak juga usaha memasak untuk family specially masa weekend kan....
mood semangat nak buat entry & bw hari ni..ye la blog kan berwajah baru..hehe

5 comments:

  1. rajinnya msk :) nmpk sedap je ikan tu.

    ReplyDelete
  2. Terliur tengok sup u tu Win.. dinner ni I cuma masak mee hoon je.. :(

    ReplyDelete
  3. nyum nyum..bendar eisha mamam neh ea..rindu meda ya beselera..

    ReplyDelete
  4. afne: sekali sekala je tu :)
    mm : i like meehoon goreng.msti sedap tu
    mommyYen: nya meh, eisha suka mam carrot

    ReplyDelete
  5. wow winnnn umah baru ye .. akak hampir x kenal tau .. ye ke umah win nie :))

    ermmm sedappnyaaaaaaaaa sop mcm nie anak2 akak pun suke win :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers