Saturday, December 4, 2010

mood rajin..;) hari nie

Happy weekend 2 u all, selalunya kita selalu gunakan masa hujung minggu jalan2 & makan2 with family kan.Kalau saya biasanya lebih suka makan di luar masa hujung minggu. Hari ni, hmmmm tetiba datang mood rajin nak masak.Sekali sekala kan, takkan layan mood malas jer masa cuti nie..ya tak kawan2..
Nasi goreng saya pagi tadi...very simple ya, saya gunakan apa yang ada sahaja.Nasi goreng with perencah adabi + sayur kobis.Hias ngan sosej goreng saja bagi menarik perhatian anak2.hehehe.Tidak mengambil masa yang lama menyediakan menu ni, juz 15 minit saja dah siap.
Ini pula hot milo saya untuk breakfast ...camana ok ker?Petua nak dapatkan milo yang berbuih macam tu ialah...milo+coffeemate.Manakala airnya mesti panas banget ya.kalau nak manis tambah gula sikit.Favourite saya nie..
Lunch tadi...mix vegetables( with sos tiram), ayam masak kicap(sila ignore kuahnya yang banyak tu ya) & ikan goreng(toskan lepas digoreng). Biasa saja, saya rasa semua ibu2 di luar sana dapat masak menu simple camnie.Ya lah..saya ni bab masak memasak tak lah hebat sangat.Boleh masak sekadar menghilangkan rasa lapar sahaja.Dan yang paling penting saya berpuas hati dan bahagia melihat insan2 yang disayangi dapat menjamu selera hasil daripada air tangan saya.

* semua pic2 di atas captured by my canon saya.Mood rajin snap2 hasil masakan juga hari ni.boleh dijadikan semangat pada hari2 yang akan datang.yaaa..mood rajin :)..harap2 selalu2 la mood nie menyerang.hehehe

8 comments:

  1. ooo milo + cofeemate jadi mcm tu? Good! Nice info.. Thanks Mumyshane! Happy weekend! Oh itu ayam masak kicap ya? My fav. tu.

    ReplyDelete
  2. miss mirror:hehehe ayam masak kicap saya yang banyak kuah.pakai kuahkan nasi anak2.ahaks!

    ReplyDelete
  3. wah..lawa org rajin masak..heheh

    ReplyDelete
  4. Wah, nasi goreng dengan sosej. Anak2 kak pun suka sosej, hehe.....

    ReplyDelete
  5. mommyYen:ukai selalu wai2.ka nguji kebolehan gak
    myfrin's story:budak2 mmg suka sosej kan

    ReplyDelete
  6. tak kisah apa resepi pun kan... kalau dapat masak untuk family sangat puas hati... sedap x sedap belakang kira..he..he...

    ReplyDelete
  7. okayy nnt nak try milo+coffeemate.. thank u for sharing.. :)

    ReplyDelete
  8. ui.....sedpanya lauk2 tu..paling suka nasi goreng tu...mcm bunga sosej tu jadinya..janji anak2 n suami suka n kenyang ngan hasil tgn kita win...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers