Tuesday, November 29, 2011

family day / xtvt bbq @ taman selera

hai everyone...
about the post : Sabtu lepas ialah  bsn family day / bbq kat taman selera. Kami joined mr hubby je. Xtvt dimulakan dengan bbq. Cuaca hari tersebut amat sporting, so xtvt bbq berjalan dengan lancar.
Tak ada idea nak bercerita panjang ni, so terus layan pic2 yang ada. Pic2 tersebut terpaksa saya edit pages coz kalau upload satu2 teramat la lambat..tak tau kenapa pulak, dulu ok jugak if saya upload satu2. Saya mulakan dengan pic shane & qeisha yang sangat seronok berlari-lari kat taman selera.
Pic atas : like this pic so much, sangat cute candid ni. Oh ya, abang shane & adik qeisha dah gunting rambut dah. Lega sangat2 mereka dua ok saja bila gunting rambut, siap dapat blow rambut tu lagi.syoknya saya :).
* Shane & qeisha suka sangat mengutip buah yang berwarna coklat yang banyak bertaburan atas rumput tu, tak tau buah apa lah..lol
*Saya & my mum sangat letih mengejar sepasang adik-beradik ni yang suka sangat berlari. Hairan saya, mereka dua macam tak reti letih. Asyik2 nak pergi playground, dah la lokasi tu agak jauh dari tempat bbq. Tapi shane degil nak pergi, mengalah juga saya then temankan mereka berdua bermain kat playground kat situ Yalah kan, peluang sebegini bukan selalu..saya biarkan mereka berlari-lari & bermain sepuas hati. Si nenek merungut-rungut keletihan mengejar qeisha.hehee, what 2 do si dady sibuk dengan bbq.sabar je la..
Siap bawa basikal lagi..hrmmm ni bukan idea saya ya. Ini idea ayah mereka dua. Saya memang sedia maklum tempat ni tak ada kawasan lapang yang bersimen. Memang la payah kan mengayuh basikal atas rumput walaupun kawasan lapang. Last2 mereka dua mengayuh basikal kat jalan kecil tempat berjalan kaki. sekejap je mereka dua layan basikal tu then naik fed up & teruskan xtvt berlari lagi.
pic atas kanan : shane & qeisha posing with mumy. Posing macam tu pun idea mumy juga. Saya bagitau ikut cam mumy, shane& qeisha ikut juga. :)
Shane & qeisha keletihan...minum air oren tak cukup 1 cup.Haus sangat & kelaparan.
Suasana masa tu..pic atas: posing with staf2 bsn yang ayu2 gitu.
pic bawah sebelah kiri : kaum adam sedang bz dengan xtvt bbq..:)
Chicken wings & beefs tu memang yummy!!!
pic bawah : sempat posing ya . Yang belakang tu setia menunggu chickens & beefs tu siap dipanggang.ahaks!
dan lagi....santai2..
ok dulu ya, next entry adalah sambungan family day juga iaitu main bowling & dinner

3 comments:

  1. Hai Win... Apa khabar? Baru hari ni dpt jengah u kt sini. Bila dh blk M'sia ni baru puas nk blogwalking.

    Nampak menarik pemandangan tu.. kalau bujang I, si Shashal mesti suka dpt berbasikal dgn puas kat tanah lapang mcm tu.

    ReplyDelete
  2. akak baru habis xtvt BBQ baru2 nie .. perghh x hinggat seronok dia kan ..
    nak2 ramai mcm nie
    hurmmm winduu ngan shane & qeisha tuu .. geram tgk mereka berbasikal .. so sweet :)

    ReplyDelete
  3. miss mirror :khabar baik...sure shashal seronok juga main basikal kat tempat mcm ni
    kakieda : seronok sangat bila join xtvt bbq ramai2 camni.kanak2 lagi la seronok :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers