Friday, September 16, 2011

Shane & Qeisha with BMX bicycle _ sweetheart

hai all, happy holiday & selamat Hari Malaysia..
Hari ni saya takde plan nak pergi mana2, berehat kat rumah je. 3 hari pengawas upsr..agak letih juga coz paper diaorang semalam sampai petang.
***************
Nak buat post tentang basikal baru shane dan qeisha ni, teringat pula dengan lagu allahyarham Sudirman 'Hidup Sederhana'(basikal tua) hehe.
Tapi kan, basikal diaorang ni bukan basikal tua ya. comel sangat rupanya. Minggu lepas beli basikal ni sebenarnya, tapi nak buat entry asyik bertangguh.
black & red tu shane punya, pink colour tu qeisha punya. Mereka dua belum pass sangat so, tayar kecik tu belum ditanggalkan lagi. Main pun kat tempat parking kereta je..tak berani la bawa mereka berbasikal kat tepi jalan. walaupun cuma jalan kawasan perumahan...
Seronok tak terkata..bila dapat mengayuh basikal pertama kan.
Pic2 petang hari Selasa lepas..
Sabar ya anak2..berbasikal kat parking keta la dulu ya.Tunggu weekend ni bawa berbasikal kat taman. Berbasikal la puas2 . Buat hari ni...biarlah keta tu parking kat luar rumah bagi peluang sepasang adik-beradik ni main basikal.
si mama jadi pemerhati la petang ni jawabnya ...demi anak2 ku rela.hehe
"Riang hatiku badan bertuah
Punya teman yang comel dan manja
Berjanji akan selalu bersama
Menemani ku setiap masa...

Aku hidup serba sederhana
Tiada harta tiada rupa
Hanya yang ada budi bahasa
Harta sekadar basikal tua
Orang biasa basikal tua..
Orang biasa basikal tua..
ok all, nak layan lagu basikal tua jap kat youtube..:)

5 comments:

  1. Seronok kan Win tengok anak2 happy.. hilang segala penat lelah kita. I pun ingat petang ni nak ajak diorang jln2 naik basikal keliling taman utk bg diorang happy. Cuma tu la.. skrg ni takut dgn perompak/peragut je. Kena tunggu ramai org baru berani nak ke taman permainan.

    ReplyDelete
  2. betul tu miss mirror, nak bawa ke taman kena pergi ramai2 baru confident sikit nak bawa anak2 berbasikal kat taman.:)

    ReplyDelete
  3. Hello momyShane. Seronoknya diorang tunggang basikal baru. Tak apa la dalam parking saja, yg penting mereka suka. Bila dah biasa baru boleh pi luar bersama momy, hehehe....

    ReplyDelete
  4. wahh suke sgt nampak shane & qeisha tuu .. ermm main elok2 .. thanx to mummy belikan basikal ..
    cantik ..
    akak pernah belikan anak2 basikal mcm nie .. dah lama .. skrg mereka dah tukar basikal lain utk ke sek :)

    ReplyDelete
  5. sukalah dornag dpt basikat br yer win...hepy tgk dorang hepy kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers