Friday, March 11, 2011

Usia 40, Tak Halang Amy Mastura Jadi Duta Kose

Setiap wanita mendambakan kulit wajah yang kekal cantik, apatah lagi bila usia semakin meningkat. Kala itulah keresahan mula menjelma dan pelbagai kebimbangan membelenggu jiwa.

Tapi, tidak pula buat penyanyi dan pelakon senior Amy Mastura. Di kala usianya mencecah 40 tahun, dia masih mampu tersenyum gembira dengan paras wajahnya yang kekal rupawan dan kulit wajah yang halus bak sutera.

Bukan kerana magik, malah jauh sekali untuknya mengaplikasi rawatan saintifik yang ada ketika ini, kerana baginya kejelitaan yang dikurniakan kepadanya perlu dijaga dengan teliti tanpa pernah terlekat perasaan bosan.

"Bagi saya, dalam soal menjaga kulit wajah, biarlah ianya sentiasa dalam keadaan bersih terutama sekali sebelum waktu tidur. Saya juga akan pastikan hati saya akan sentiasa ceria dalam apa juga keadaan. Itulah yang saya amalkan sejak dulu lagi," katanya bercerita mengenai rahsia awet muda

Baru dilantik sebagai jurucakap dan duta produk kecantikan Kose, Amy percaya, tindakannya menghindarkan diri daripada penggunaan rawatan wajah yang keterlaluan dipercayai akan dapat melambatkan proses penuaan pada kulit wajah.

*memang sesuai sangat la Amy jadi duta kecantikan Kose.Amy memang awet muda,cute ceria. Minat dengan lagu2 Amy specially lagu 'kata mama',sha na na,cinta & jawapan kasih.Setuju sangat dengan Amy, kulit wajah hendaklah sentiasa bersih terutama sekali sebelum tidur.Saya semua percaya, hati juga sentiasa bersih dan ceria..itu adalah petua awet muda yang paling senang dan tak perlukan modal.

nak baca lebih lanjut sila klik sini

*baru je sembuh dari flu & fever.Shane pun baru ok hari ni..

5 comments:

  1. Wah! Satu sumber inspirasi utk org2 yg makin "muda" mcm I utk mencontohi cara Amy mengekalkan kejelitaan.

    ReplyDelete
  2. erm..ka meh awet muda belama wai..

    ReplyDelete
  3. shes really beautiful lah dikk .. dlm usia 40 dia msih bertenaga mcm ziana , sheila majid and anita sarawak ..

    akak memang admire dia .. nak jadi mcm dia :)

    ReplyDelete
  4. Hello, momyShane. Kak pun minat Amy Mastura. Dia cute dan periang. Petua awet muda dia pun murah dan semua org bole buat, hehehe....:D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers