Friday, April 5, 2013

Holiday in Kuching @ Damai Central

Hai all..
Masa berlalu begitu pantas..tak terasa bulan April dah. Lama dah tak blogwalking & buat post. Niat tu selalu ada, tapi owez tertangguh. Kadang2 rasa mcm tak payah & tak nak share with public...tapi bila baca post2 yg lepas ada juga semangat nak menulis & abadikan sweet memories di blog kesayangan hamba ini. Baiklah, entry ini adalah tentang percutian kami sekeluarga ke Kuching pada cuti pertengahan penggal minggu lepas. Walau tak sejauh ke oversea tapi quality time with family itu sungguh bermakna...Hari pertama kami pergi ke Damai Central with my aunty yang memang menetap di Kuching..layan je gambar2 yang ada...
 
*Damai Central hornbill statue. A nice place to view sunset...
Damai Central is a new tourist attraction located at Pantai Damai, Santubong, Kuching. The complex is located just the opposite of The Santubong Cultural Village. Furthermore, the complex is located between the Damai Beach Resort and Damai Puri Resort.
 
The facilities available at the Damai Central are as follows:
* Medan Niaga Damai 
* Arts and Craft Centre 
* Recreational Club Centre 
* F & B Outlet/Convenience Shops 
*Visitor’s Information Centre/Management Office 
*Traditional Spa with Herbal Garden 
*Floating Village Restaurant 
*Multi-purpose Platform Pavement 
*Ample Car Parking Spaces..
Background jauh di belakang nun ialah Gunung Santubong. Sila perhati betul2...memang nampak macam muka manusia kan?
* Santai sesangat...

*With my son..

 *Ternampak pasangan pengantin sedang buat outdoor shooting..so, curi2 captured this pic.so sweet rite?
we flying without wing lah!

Shane & Qeisha with daddy..
Like this pic very much!!!!

Shane sana sini with candid pic..

Our little princess in action!

Lagi2 santai..

dan lagi...
 
* bersambung.....:)

4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Potong rambut ke Win??. Semakin muda la..
Lama betul you tak menulis.

Mumyshane Qeisha said...

Ya miss mirror mkn pendek dh rmbt sy.hr tu dh potong..then potong pendek lg...

A D I A said...

haah la gunung santubong tu nampak mcam ukiran manusia, ciptaan Tuhan.

Mumyshane Qeisha said...

adia: ya adia, maybe btl la tu puteri santubong.hehehe

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

mySon Fifth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

myDaughter Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers