Tuesday, September 14, 2010

NgAbAnG RaYa

Happy Tuesday 2 u all..
Entry about ngabang Raya bersama husband dan member2 sama staf dengannya. Konvoi ngabang ke rumah staf sama kerja dengan husband yang meraikan Hari Raya. 1 Malaysia kan, so amalan ziarah menziarahi di waktu perayaan itu adalah satu amalan yang baik. Layan pic2 kami..
Hari Raya pertama pergi 4 buah rumah.Shane,Qeisha dan nenek mereka berdua join sama2.Qeisha sampai tertidur..ciannya
*pic atas, Shane sempat posing dan ambil sendiri kerusi kecik tu
*Pic bawah: bergambar bersama tuan rumah

Sedang menikmati hidangan...suka rendang dan lemang. Tengok tu berselera kan??
Ada bermacam-macam jenis kek dan biskut

hmmm ini pula ngabang raya ke-2, masing2 ada pasangan. Shane dan Qeisha tak ikut time ni.
Ada 5 buah rumah kami pergi. Memang meriah dan seronok...konvoi 5 buah kereta..

*Bukan sekadar nak makan2 saja ya ziarah menziarahi semasa Raya, yang paling penting ialah 'visit' dan mengeratkan tali silaturrahim.

*Amalan 'ziarah' membolehkan yang jauh menjadi dekat, yang renggang menjadi rapat, yang bersengketa menjadi damai, yang susah menjadi mudah dan sebagainya. Jadi dengan amalan ziarah akan terbentuklah satu ikatan yang dinamakan hubungan silaturrahim. (chewahhh...)
Thats all..babaii

5 comments:

  1. wah,winnie ngabang sakan ya

    ReplyDelete
  2. rindu endar ngabang time tu...

    ReplyDelete
  3. ya, ngabang sakan.hehehe
    *mmg seronok coz ngabang ramai2

    ReplyDelete
  4. pernah beraya kat s'wak tok....seronok gilak....tapi tok tinggal memori usang ajak...

    ReplyDelete
  5. zaidah:mesti kek lapis saeawak best kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers