Tuesday, November 2, 2010

Qeisha milestone

Qeisha :2 tahun 3 bln 1 hari
Qeisha milestone:
Berat : 11kg
diapers: size L
susu : Nespray (mixflavour honey @ original)- 2 bln dah tukar, b4 this dumex dugro
Food : mixed diet @ family food
fave drinks : ribena, vitagen, solitive
multivitamin: appeton taurine (for healthy growth)
qeisha fave : kids song,alphabet sounds,my little star, kiddy network, dibo,mickey, doraemon, hi-5,611 channel
Clothes : anakku,babykiko,puppywink,kikilala,
-suka teddybear
-Makin petah berbual-bual..
- Setiap kali nak nenen, mesti cari pillow & blanket n said "ka yea2" ikut abg shane
-Suka menyanyi & menari, lagu twinkle2 little star hampir hafal,
-dah kenal basic colour red,blue,yellow & green
-Dah pandai count 1-10 & , abc belum kenal semua..suka hati jer dia sebut huruf yang kita show dgn dia. Tapi dia dah pandai sebut abc fun, a-apple-,z-zebra
-Dah tau sebut & show part of the body ckit2..eye, nose,hair,ear,finger,hand,teeth,mouth,tounge,leg
-Bila abg shane rebut toys, qeisha said "sama2 k"-dady ajar
-Time ikut shopping, suka sebut nama benda2 yg dia tau & bagitau dady n mumy .so clever..
-Dah pandai buang sampah kat dustbin, boleh diarah ambil losyen dia sendiri
-Sangat manja ngan nenek & her aunty also..
-Tak mau kalah ngan abang shane dah...

my little princess.....luv u so much!!!

***selalu cuba nak amik video qeisha nyanyi2..but, setiap kali tengok mumy nak amik video dia akan berhenti menyanyi dan lari2...frustnya mumy.Next entry abg shane milestone pulak ya...:)

6 comments:

  1. abg yen missing eisha,salu ngenang' eisha ba miri kah mommy'?ko ya nanya..
    nda lama g yen ka 3 years..hihik

    ReplyDelete
  2. dah besar dah qeisha ni...dah pandai macam2 pulak tu...part amik video tu kalau dpt amik sampai abis mmg best!

    ReplyDelete
  3. sama la...nak rekod diaorg nyanyi memang susah.

    ReplyDelete
  4. baguslah qeisha membesar ngan sihat n bijak..semakin keletah yer dia win..semua dah pndai yer..bagus2...pndia malu plak yer bila nk maik vid dia...

    ReplyDelete
  5. mommyYen: nemu mai yen, qeisha miz yen too.ya lah nda lama gik bday nya kan.tgu jer gift frm aunty
    izan:geram betul selalu tak dpt amik video dia nyanyi
    alida:tq ya
    ana:masa kita tak amik video,tau pula nyanyi sampai habis
    hanim:syukur, qeisha mmbesar dgn sihat.hrp anak2 kita membesar dgn sihat & bijak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers