Thursday, January 20, 2011

happy2@playground+tengok ikan+jatuh kolam

Ini kisah awal bulan Januari hari tu, masa nak celebrate Nia (my niece) bday kat taman awam  di waktu petang (040111).Memandangkan masih awal, saya bawa shane dan qeisha pergi kat playground yang ada di situ. Syok sangat la mereka dua ambik kesempatan bermain..tengok je la aksi2 mereka bermain kat playground tu.
Seronok sangat shane main kat sini, kebetulan ada budak2 yang sebaya dengannya bermain kat sini. Siap main kejar2 lagi. Dia suka kejar budak yang sedang duduk tu. Tak tau nama dia panggil 'baby'..
Very cute qeisha..makin berani bermain kat playground. Baby yang pakai baju putih tu cute sangat, dah la putih..
Then pergi pula tengok ikan berenang-renang kat kolam tu. Qeisha suka sangat..tak nak pegang2 tangan. Nak tengok dekat2 ikan2 yang berenang. Berapa kali dah si dady tegur suruh pegang tangan qeisha. Qeisha pandai jawab bila saya nak pegang tangan.."pandai eisha, pandai eisha"katanya.
Dek kerana terlalu asyik melihat ikan.....u all tau apa yang berlaku???cuba perhatikan betul2 the last pic kat atas...si qeisha sayang terjatuh kat kolam tu, after tergelincir...saya punyalah panik sangat. Nasib baik saya dekat dengan dia, cepat2 saya terjun dan angkat dia.Huhuhu...mujur la kolam tu tak dalam(paras pinggang jer)dia terapung coz pakai pampers...debaran di hati hanya Tuhan yang tahu. Lepas tu saya pekakkan telingga mendengar leteran my mum & my hubby...maybe mmg disebabkan kelalaian saya. Maafkan mama sayang.Tak de mood lagi saya nak meraikan bday..dah la kebetulan saya takde bawa baju 'spare' masa tu.Kebetulan quaters tempat kakak ipar & family stay tak jauh dari tempat ni juz 2km agaknya.Saya ngan hubby bawa qeisha pergi situ..mandikan dia dan pinjam baju cousinnya..aduhaiiii
*shane tunjuk tempat kejadian kepada dadynya..(pic atas)
Oleh kerana dah nak senja, nia tak dapat tunggu kami nak blow birthday candles.Cian dia..pic di atas after qeisha tukar baju.Mujur la baju tu muat ngan dia..masa ni saya masih lagi berasa kesal di atas kejadian yang berlaku..
*yang lucunya on the way balik ke rumah qeisha tanya kat saya "mami2 sapa labuh gigit fish?"
Saya jawab, "eisha la.."
note:Pengajaran di atas apa yang berlaku, saya akan berjanji lebih berwaspada masa bawa mereka bermain kat mana2 playground. Saya rasa tak nak bawa qeisha tengok ikan2 berenang kat kolam tu lagi.Takut betul saya....

9 comments:

  1. kids dikk kalau bawak ke playground memang suke kan .. ermm anak2 akak pun , sampai x nak balik :))

    ReplyDelete
  2. isssh...seramnye..nasib la tak lemas ke hape..huhu..mmg kena beware lepas ni ni..huhu..

    comel mereka ! ^_^

    ReplyDelete
  3. MomyShane... luckily tak apa2.. I can imagine bagaimana paniknya u ketika itu kan. Hee seram!

    ReplyDelete
  4. mommy...nasib baik takde apa2. kalau izan pun mmg dah panik sgt tu.

    sukanya shane n qeisha main playground. kami dah lama tak gi playground bawak anak2 main.

    **sori ye...izan lamabat balas jejak ke sini.. dgn bband kan, faham2 ajelah.

    ReplyDelete
  5. aiseh2....naseb sume ok.....

    haih..mau tak panik mommy.....

    apepon...pasni...mari kite jd mommy yg lebih alert..

    =)

    ReplyDelete
  6. nasib cepat selamatkan dia....huhuhu...kalau saya pun, mmg panik abes!!
    next time, berhati2 ye dear!!

    ReplyDelete
  7. sukalah dorang pg playground tu..

    cantiknya pmandangan tasik tu win..nasiblah kolam tu xdalam win..kusss semangat sy...takut...

    ReplyDelete
  8. alooo cian eisha.takpe pengajaran nya,ambi lebih berhati-hati...

    win,Yen ngau ku meda pic eisha n shane,gaga mai ya..semua ktk 4 tunjuk k ya magang..aunty,uncle,shane,eisha ba miri ko ya...

    ReplyDelete
  9. 2 all:tq 4 caring ya.next time saya akan lebih berwaspada..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers