Tuesday, January 18, 2011

Betul ke Facebook akan berakhir pada 15 Mac???

Berita yang disebarkan oleh WeeklyWorldNews.com, sebuah website tabloid yang mengatakan facebook akan ditutup pada 15 Mac menjadi isu hangat di kalangan facebooker dan laman twitter di luar negara.

Mark Zuckerberg dilaporkan bahawa Facebook akan di “shut down” pada 15 Mac kerana dia dah terlalu stress menjalankan operasi Facebook.

Jadi dia meminta kepada penguna agar menyimpan semua gambar dan maklumat peribadi berkaitan sebelum ia tidak dapat di akses bermula 15 Mac 2011.
Berikut adalah snipet dari artikel di WeeklyWorldNews.com
PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
sumber: isuhangat.net
Apa pun kita nantikan lah sama-sama ya, kalau difikirkan logik pun takkan Mark Zuckerberg akan mengakhiri kegemilangan laman sosial yang dia bangunkan secara susah payah tersebut dan baru meletup tu berakhir begitu sahaja...@ pun semua itu hanya 'gimik' semata-mata.Awal pagi tadi on the way ke sekolah ada juga saya dengar dj muzik fm menyatakan hal ini.Kalau betul la facebook berakhir...maybe ramai yang beralih ke twitter & Friendster.Hrmmm lama dah tak login akaun 'friendster'..lupa dah password.Rasanya saya ni bukanlah 'kaki on9 fb'..cukup sekadar jengah 'home'sekali sekala & check notifications je.Bagi komen yg patut jer..ye lah tu.hehe.
*beralih kepada kaki bw pula.;)

4 comments:

  1. tul tuu dik .. x kesh pun kalau x de fb
    akak suke layie di blog ..
    jom sambung BW heheheh

    ReplyDelete
  2. setuju2 ngan kakieda..kita layan blog jer la if fb ditutup.

    ReplyDelete
  3. nma rita...?bz mai d diatu neh...

    ReplyDelete
  4. FB tu mcm dah tak de privasi lansung dah. rasa mcm nak delete je akaun.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers