Friday, February 18, 2011

Qeisha milestone (2 years 6 months)

Qeisha milestone 2 years 6 months :
Weight : 11.7 kg
Height : 87 cm
Susu : Nespray honey flavour
Fave drinks : ribena , vitagen, solitive, fresh barley, milo, carrot juice
Multivitamin : appeton taurine ( for healthy growth)
Qeisha fave : Pororo,  Hi Hi Puffy Ami Yuni, kids song, Sesame Street, Disney Princess,
Discovery Kids,wonderpets, hi-5!
pic : Qeisha nak jalan2..:).Posing kat mumy car...tau mana satu mumy car & dady car.
about qeisha:
*Sebutannya jelas & suaranya nyaring. Suaranya cute sangat tau. 
*Tau sebut nama dady & mumy (neneknya ajar)-dady nel & mumy win .
*Suka menyanyi & menari..
* Memahami arahan2 senang, boleh diarah mengambil barang2nya sendiri
* Pandai berkongsi toys dan suka mengalah.Sebabnya qeisha tak suka tengok orang menangis dan menjerit
*Tidak memilih jenis makanan..senang nak bagi dia makan. Lebih suka suap sendiri.
*Suka colour gambar mickey mouse & princess.Hasilnya masih cincai buncai, shane owes said "salah!!"hehe
*Pandai bezakan pakaian untuk jalan2 , baju tidur & pakaian harian dia di rumah.
* Suka ice cream rainbow (kokoberry)-macam mumy
*Takut dengan bunyi bising seperti: bunyi hujan lebat, guruh, mercun & drill
*Takut tengok orang pakai topi @ tudung warna hitam. :)
*suka coklat & corn
*Suka pink colour
*Pillow, blanket &Teddy bearnya tak boleh orang lain pegang..
*that's all...luv my princess very much :). Sangat bahagia melihat perkembangan anak2..

2 comments:

  1. eisha ka jalai2 meh..nda mai aunty kah?
    aik..'eisha pandai share barang,sbb tak suka dgr org menagis n menjerit'..statement tu menyatakan eisha dah ready dah ada 'new' baby sis/bro ke..?ahahahah..*just kidding*

    ReplyDelete
  2. wa...makin bijak qeisha ni..comelnya qeisha kat pic atas tu win...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers