Friday, February 18, 2011

Shane milestone (3 years 6 months)

Update shane milestone 3 years 6 months. Yesterday check-up kat klinik..
The latest pic..suka pose depan camera walau hanya guna phone saja.
shane milestone:
Weight : 15.3 kg
Height : 97 cm
Susu : Nespray honey flavour
Food : Mix diet @ family food
Fave drinks : ribena , vitagen,solitive, fruits juice,fresh barlie & soya beans,teh bunga
multivitamin : appeton taurine ( for healthy growth)
Shane fave : thomas & freinds, pocoyo, Sid the Science Kid, asari-chan, barney,ultraman cosmos,
Discovery Kids, 611 channel..
Pose kat scooter...macam2 la sounds..excited nak pergi sekolah.Sabar ya shane, tunggu next year
about shane:
*Pandai pilih keta masa nak keluar rumah, tak nak mumy car..nak big car dady juga.Pandai2 kata mumy car rosak.Masa keta dady tak ada depan mata, takde pula kata macam tu.elehh shane...mengada-ngada betul
* still tak berapa suka makan nasi. Lebih berselera with toast bread, bun & potato. alahai..
*Suka sangat coklat, aiskrim & segala yang manis. Selagi tak habis, selagi tu la dia minta.
*Cepat mesra dan tak takut dengan orang, specially yang sebaya dengannya.
*Tak berapa suka berkongsi toys dengan orang lain. Berkira betul tau.
*Masih bertutur dengan 3 bahasa rojaknya.Mulut pun becok macam murai
*Tidak menggunakan diapers lagi, dah pandai pergi toilet..tapi kena awasi juga. Tidur malam pun dah tak pakai pampers lagi. Namun begitu, sekiranya dia tidur awal saya akan bangunkan dia buang air kecil dalam pukul 12am & selepas bersiap nak turun kerja dalam pukul 5am,juga saya bangunkan untuk buang air kecil..then dia sambung tidur balik.Untung dia tak nangis :)
*Dah pandai menulis dengan bantuan garis2 putus menggunakan pensel, mewarna gambar dengan colour pencils.Minat xtvt colouring, tapi malas nak kemas barang2 dia sendiri.hmmm..
*selalu minta perhatian lebih daripada adiknya & suka menyakat adik

* that's all..update qeisha milestone lagi....

2 comments:

  1. wah..gud boy shane.dah pandai nulis g nya..Yen nya pajak gila car aja-aja..

    ReplyDelete
  2. besar dah shane..shane sebijik muka win..semoga terus mbesar jd anak yg bijak pndai n abg yg baik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers