Monday, October 31, 2011

Shane joined birthday party at preschool

Jumaat lepas (28102011) saya bawa Shane ke majlis hari jadi kanak2 prasekolah. Majlis tersebut bertujuan meraikan hari lahir semua murid prasekolah 2011. Walaupun terpaksa bangun awal, tetap semangat juga shane pergi mandi bila saya bagitau 'go to school'.Little princess Saleisha Qeisha masih tidur time saya & shane bertolak dari rumah.  Sengaja saya bawa shane, nak testing camana reaksinya bergaul dengan kanak2 lain. Lagipun next year, di sini la dia tadika..permohonan dah diluluskan. Saya tak la risau sangat coz dia sekolah sama dengan sekolah & kelas tempat saya bertugas. Ada dua prasekolah di sini iaitu prasekolah cemerlang & prasekolah Gemilang.
Reaksi Shane : malu2 kucing pada mulanya. Kejap je dia malu, then bukan main lagi sibuk nak main kat playground kat belakang pra.Seronok dia melihat ramai kanak2..lagipun saiz dia lebih kurang sama dengan budak2 pra tu juga.
Cantiknya birthday cake tu kan, with cartoon angry bird lagi.Cartoon yg amat famous sekarang selain cartoon domo. Shane sempat ambik 3 angry cartoon angry bird tu.hehe
Persembahan murid2 pra : action song & chicken dances..tetamu terdiri daripada para ibu bapa dan guru2.
pic bawah kanan : kanak2 pra menerima hadiah hari jadi. Semua murid2 pra dapat hadiah masa tu.
pic atas : shane boring dah, budak2 pra semua dah balik dengan ibu bapa masing2..
pic bawah kiri : shane with girl fren, hehe.next year mereka dua sama kelas maybe :)
Pic bawah kanan : shane with ex-teacher dadyshane zaman sekolah rendah dulu. Sekarang ni dia dapat jumpa anak dadyshane pula.Kecik kan dunia ni.
* on the way balik rumah, shane tidur keletihan sepanjang perjalanan selepas minum 9oz susu. Best juga bila ada anak di sebelah, selalunya sorang2 je i drive dlm keta balik keja. So next year, shane la peneman saya turun dan balik kerja.ok all, babaiiiii

6 comments:

  1. Jelousnya dgn you Win.. anak bakal bersekolah kat depan mata je.. tumpang happy utk you.

    ReplyDelete
  2. rinduuuu atii seduai menyanak sama sekula..!!
    ku tok nang nebes siang mlm menati k yen masuk tadika ila..akai daiii...

    *mbe ka ngnjung ya g art kelas ku dua bulan tu,as a prepartaion ya masuk tadika..meda gaya lok..

    ReplyDelete
  3. Hello, momyShane. Wah, jadi, tahun depan shane akan belajar di tadika tmpt momy mengajar la ya... Seronoknya, hehehe..... Gud boy bah si shane, malu2 lagi dia sama budak2 lain....:D

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan dari saya...Huhuhu...anak saya masih dalam perut isteri. Kalau tiada halangan Januari depan lahir. Tak sabar nak buat macam ni...hehehe

    ReplyDelete
  5. miss mirror : seronoknya..win pun tak sbr tunggu shane msk preschool
    mommyYen : mula ka ngsuh ya ba tadika nda jauh ari rumah, tapi ndai ga org ngmbi ya tghari
    kakimun : ya kakimun, cuma saya takut dia manja sangat
    Resmanshah: semoga semuanya bjln lancar...saat spt ini akan tiba juga nanti :)

    ReplyDelete
  6. Hai Win... busy ke? Saja je singgah sini...nak kacau you ptg2 ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers