Thursday, December 1, 2011

" Red & Black Nite "

Hai all, 1st December dah kan...tak terasa bulan Nov 2011 dah berlalu. Semoga kita semua baik2 saja ya.
Seperti yang dijanjikan, next entry saya ialah tentang Red & black nite pada Ahad lepas. Tak payah saya nak jelaskan panjang2..layan je gambar yang ada, barulah i ada idea nak tulis apa.heee
My little family bergaya with Red & black. Simple je, abang shane seluarnya lari dari tema, coz seluar hitam untuknya agak panjang.Tak pe janji baju tu merah menyala ya Shane. Mula2 saya plan qeisha & me pakai red dress, then tukar plan pakai dress over leggings je. Yalah lagi senang saya bergerak.My mum, memang sedia maklum t-shirt tetap menjadi pujaannya. Blouse yang saya pilih kena reject oleh nya.haha
motif sampingan : kami dua qeisha nak tayang2 skaf black colour yang sama tu.Fokus okeh!!!hihik
Pic atas : my mum with sepasang cucunya. Entah apa yang mereka bertiga gelakkan.
pic kiri : Qeisha merajuk nak ambil Chuggington toy abang shane, tapi shane tak bagi. Tak tau pulak qeisha berkenan dengan toy tu coz abang shane je yang minat sangat dengan chuggington tu. Tengok dvd chuggington berkali-kali tak reti boring.
Staf2 bsn yang anggun with Red & black . They r very beautiful!!!! i'm speechless okay.hehe
Selain berkaroake, macam2 games yg ada dalam aturcara masa tu. Antaranya ialah meniup belon, berebut kerusi kategori kanak2,pasangan serasi dan yang ada kayu berhalangan tu saya lupa nama game tu. 1 game yang lucu ialah makeup pasangan dengan menutup mata. Pasangan perempuan yang makeup pasangan lelaki dengan mata ditutup dengan kain hitam. Saya & hubby menyertai. Tersangatla lucu tau, segan i nak letak pic tu kat sini.haha.Tak kesah kan,apa yang penting harusss sporting rite.
Bila dah enjin dah panas, berlari sana sini. Tak reti duduk diam sepasang adik beradik ni. Tak larat nak terkejar-kejar, saya biarkan je mereka dua enjoy with kanak2 yang lain. Ada juga game untuk kanak2, 1 game iaitu mencari harta karun semua dapat hadiah termasuk shane & qeisha.
Banyak cabutan bertuah, hamper2 semuanya menarik. Yang di atas adalah antara yang bertuah.Mr hubby dapat juga hamper, walaupun bukan yang besar,tetap happy ya.Bertuah juga namanya.heee :)
Xtvt berkaroake..seperti tahun lepas juga, my husband tetap join & siap ada penari & suara latar dari hero & heroin dia tu. Qeisha tau lagu dady dia tu coz selalu dengar masa dadynya berkaroake kat rumah, cute sangat qeisha ikut nyanyi walaupun tak semua lirik dia hafal.
Pose cute..qeisha posing with hadiah lollipop dia.Lollipop pun merah juga.haiya! :)
Pic atas kanan : dua beradik yang sangat comel with red & black dress. Mak mereka dua la yang jadi queen of the nite masa tu. mereka memang sedondon dengan red & black colour.
Pic bawah  kiri : toy angry bird & chuggington milik shane & qeisha. Kalau boleh kan, semua toys mereka dua nak sama.aduhai anak2..ke mana-mana tetap bawa 1 toy.
Pic atas : king & queen of the nite.Sangat bergaya...bestnya dapat boucer & big hamper kan.congratulation ya.
Pic kiri bawah : acara kemuncak juga : yang teramat bertuah menerima hadiah lcd tv 32 ". staf dari bsn lawas kalau tak silap saya.
Pic kanan bawah : yang bertuah menerima hadiah dvd player.
Captured by me : gambar beramai-ramai staf zon miri iaitu mengabungkan staf dari lawas, limbang, marudi, bintulu dan miri. Silau mata i dengan warna merah menyala tu tau.hehe
Sebelum balik, posing2 kat deco xmas yang ada kat lobby mega hotel.

note : program family day mereka ni sangat menarik bagi saya coz dapat mengeratkan tali silaturrahim antara staf2. Harap2 1 day, aktiviti sebegini boleh dijalankan di tempat saya bertugas juga.
motif entry : juz 4 sweet memories..takde niat lain ya.ok tataaa :)

8 comments:

  1. menariklah tema dinner ni... simple tapi cantik2 semuanya..

    ReplyDelete
  2. Ternyata tema kaler ni buat muka you berseri2 Win.. Memang sesuai you dgn baju merah menyala tu.

    ReplyDelete
  3. syoknyer dapat join mcam ni. ada tema2 pulak tuh.

    ReplyDelete
  4. @rATu kEBaYA
    tq, red & black memang sesuai utk tema dinner kan.

    ReplyDelete
  5. @Miss Mirror a.k.a Sam
    thanks miss mirror, mula2 nak pilih sedondon all black tapi tak jadi, takut mykids tak suka colour gelap2.hehe

    ReplyDelete
  6. alala..bes aa ktk org...hihik..ketingalan ketapi chuggington shane ku nda meda post d tuk..hiks..!

    ReplyDelete
  7. Wah...event sangat meriah dan ramai.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers