Tuesday, December 13, 2011

Thank You to Nescafe Ais - Cara pasang fungsi Threaded Comment di Blogspot

Thanks so much to Nescafe Ais yang sangat baik hati membantu saya pasang Threaded comment kat blog saya ni. Blog beliau memang ada banyak tutorial ttg makeover blog, di samping beliau sendiri sedia membantu. Saya rasa ramai blogger dah tahu dan dah buat tutorial ni. Fungsi Threaded comment memudahkan untuk kita menjawab setiap komen yang telah diberikan pada sesebuah posting. Hanya klik pada Reply untuk membalas setiap komen tersebut dan komen yang di reply itu akan berada di bawah setiap komen yang diberikan oleh pembaca.  Pas ni, memang semangat tau saya nak reply comment. Kalau boleh semua nak reply, coz cmennt setiap posting bukan banyak pun. Saya mengaku bukan blogger tegar ya, ikut masa je buat bw. Untuk membina Threaded Comment pada bahagian komen blog anda seperti yang boleh di lihat pada bahagian komen blog ini. Sila singgah kat blog Nescafe Ais sini, biar lebih jelas ya dan u all akan jumpa lebih banyak tutorial, silalah pilih2 sendiri ya :)

Lalalala..happynya saya dah ada Threaded cmment ni tau...tu lah sebabnya nak sharing dengan u all pula. That's all... dan, doakan saya sukses dengan final exam sem sept yang bermula esok ya kawan2. Subjek esok ialah Seni dalam Pendidikan & English for written communication. Last paper hari khamis ialah subjek Masyarakat dan tamadun. Wish the best for me ya :)babaiii

6 comments:

  1. owh..lawa d dah pasang threaded..ku adu meh blog dah taun baru ila..berat loading blog ku kan..?

    *gaga manah exam auk..all the best,result sem4 bdau kuar ngi ku,nebes ga..hihi

    ReplyDelete
  2. Bestnya Win... I pun nanti klu free ingat nak buat gak la.. huuu tq tq.. and wish you luck on yr final exam. Do the best kay!

    ReplyDelete
  3. Good idea... semakin ramai blogger buat begini kan...

    ReplyDelete
  4. @mommyYen
    pasang meh, ku tertarik meda ba blog org bukai

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers