Sunday, January 29, 2012

Rezeki...shopping baucar buku 1M'sia at Popular Bookstore

Happy Sunday 2 u all..
Walaupun hari Ahad, kena juga bangun awal tadi coz nak pergi churh.Then, breakfast with anak2 b4 bawa diaorang happy2 at family megaleisure world amusement.About the baucar, seperti yang kita sedia maklum PM kita merangkap Menteri Kewangan telah mengumumkan pengagihan baucar buku untuk semua pelajar IPT dengan peruntukan RM 260 juta yang mensasarkan 1.3 juta pelajar institut pengajian tinggi di seluruh Malaysia. Baucar kertas tersebut diagihkan dalam bentuk rm50 setiap keping dan setiap pelajar hanya akan mendapat 4 keping sahaja. Happy tau, last week dah saya ambik baucar sebanyak rm200 tu. Untuk mendapatkan baucar tersebut, hanya perlu menunjukkan kad pelajar dan kad pengenalan sahaja di ipt masing2. Sahlaku baucar ini adalah sehingga 31/03/2012 dan seperti yang kita sedia maklum baucar ini juga tidak boleh ditukar dengan wang tunai. Lagi 1, baucar ini tidak sah jika tidak ada cop rasmi kolej/universiti. Harap maklum ya kawan2 yang belum menuntut baucar tu lagi.Bila dah dapat baucar, zasss saya apa lagi terus pergi popular shopping apa yang patut. Sekiranya kita membelanjakan baucar rm180 and above dapat la free POPULAR member card yang rm12 untuk 1 year tu.Saya belanjakan rm150 daripada baucar tu, and rm50 masih belum dibelanja lagi..simpan for next week.hehe.Seronoknya saya dapat beli dictionary yang saya idamkan selama ini.:)
Selain tu beli buku untuk anak2 juga.Dah ada anak ni, kena share juga ya. Buku rujukan akademik 1 pun saya tak ambik coz 4 me, modul2 yang ada tu sangatlah lengkap, lagipun boleh juga surf internet and pergi library untuk menambahkan references kan.
Selain itu juga, tahukah korang, selain dari membeli buku-buku akademik di sini, korang jugak boleh membeli sebarang buku yang korang minat dan apa saja yang ada dijual di sini.best kan?.Mula2 saya ingat kena beli buku akademik saja, then saya tanya jurujual kat sini. Diaorang kata boleh pilih apa sahaja yang ada dijual di sini. Lalalala..berbunga-bunganya hati i tau.
ok deng...kat sini la yang ada menerima baucar 1M tu...apa lagi yang lom ambik tu, terjah la ke sini.Kalau tak nak, ambilkan untuk saya je la.susah2 je kan.tapi..mana ada orang yang tak nak kan.heee
ok all, berterima kasih la kepada PM kita ya

3 comments:

  1. janji beli benda bergunakan..tuk anak2 kira ok jugakkan

    ReplyDelete
  2. Huu bestnyaa Win. Kalaulah I yg dpt.. maybe I akan beli buku crostij, novel2.... arghhh bestnyaa...hehe.

    ReplyDelete
  3. Suri: ya, anak2 yg terutama
    miss mirror: rezeki...nanti2 rezeki u pulak :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers