Monday, March 29, 2010

To camp out at Bungai Beach


Hai all..hari ini awal-awal lagi kami 1 family pergi ke Bungai Beach kat area Bekenu. Hasrat kami ialah nak berkhemah and enjoy at the beach with family. Time berkemas awal pagi tadi shane n qeisha memang dah excited sangat. Syukur sangat2 kerana cuaca amat sporting hari ini. Kebiasaan weekend kami selalu pergi kat beach2 yang ada di miri seperti Luak Esplanade,Taman Selera n Lutong. So hari ini buat kelainan sikit nak to camp out at the Bungai beach..kira2  1 jam dari bandar Miri.Jeng..jeng..jeng...
Memang seronok sangat la main dengan anak2 tersayang.Syok sangat la Shane n Qeisha main sama-sama.Kami datang awal..so tak ramai sangat orang.Ada juga family yang BBQ.Bes juga..santai gitu
Haaa baju biru tu mama saya tersayang...dia ni tak berapa suka bergambar..jauh sangat dia jalan2 menyusuri pantai tadi.Jangan tertanya-tanya mana si ayah saya???Ayah saya lama dah meninggal kena serangan strok tahun 1993.(Isk2 sedih la pulak..bukannya apa..kalau la ayah saya masih ada..kan best dia ada ikut kami tadi.Bemain dengan cucu2nya yang comel...saya redha..Tuhan lebih menyayanginya)

Seronok sangat Shane tengok khemah ni.Always said"Best!!!!" siap tunjukkan ibu jarinya
Ehemmm..siapa tu????Itu la mama Shane n Qeisha yang suka sangat posing tak puas2.Tak kisah orang suka ke tidak .Yang penting HAPPY..hehehe.betul tak???
Haaaa ini la anak bujang saya yang selalu kata dia hensem.(sshhh sama macam dady dia la tu)
HAHAHAHA Shane buli dady nya tarik toodler car.Seronok sangat la shane terjerit-jerit panggil saya suruh tengok.Tengok tu topi entah kat mana dia buang.
HAIYAAA..ini amoi arr tidak tahu takut itu panas.Tidak suka pakai topi.Puas saya kutip topi yang dia buang.Dahla kotor kena pasir..ayoyoyo.Ermm..baju qeisha tu uncle martin(satu-satunya adik saya) dia beli kat singapore hari tu.Uncle martin nak ikut tadi tapi ada belajar drive.
Time ni belum panas lagi..memang seronok bersantai kat depan khemah sambil melihat ombak.Deruan ombak menenangkan jiwa.Itu dia!!!!
Habis apa yang saya buat dipijak-pijak oleh Shane.Hasilnya tak ada apa2 yang boleh dibuat.Baru siap satu pijak,buat satu pijak lagi.Last2 saya malas buat lagi.Qeisha mengantuk dah tu..
Qeisha bersantai with dady..sempat juga si dady ni melelapkan mata tadi.Kat pantai pun boleh layan tidur..
Leka melihat ombak yang kuat. Kuat juga ombak tadi..itu la tak jadi mandi-manda tadi..



LUV 4EVER..kau dan aku selamanya...semoga rumah tangga kami kekal bahagia selama-lamanya.Amien.Agak banyak juga saya upload gambar..takpe untuk kenangan saya sendiri n family.


***So, 1 day sesiapa yang berminat tu boleh la datang kat pantai ni.Ada juga challet di sini..best jugak la betul2 berdepan dengan pantai challet/room stay kot..
Tandas awam pun ok juga ada shower..
ok...salam sayang semua...

4 comments:

  1. syoknyer dapat berkhemah tepi pantai tu..huhuhu dah lama saya tak mandi laut..teringin lah pulak..

    ReplyDelete
  2. best cik lily..santai gitu.dah la time ni tak ramai org coz masih awal.

    ReplyDelete
  3. mmg syok ibu arifa.pegi la with family,mmg seronok join anak2 main pasir

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers