Monday, November 22, 2010

As we journeyed bintulu,sibu & julau

Hi all..happy holiday kepada semua rakan2 yang sedang bercuti masa ni. Mesti ramai yang plan melancong cuti hujung tahun ni. Kami tak tau lagi,belum ada plan nak pergi mana2. Semalam baru saja balik menghantar nenek shane dan qeisha(my mum) pergi balik bercuti ke kampung halaman saya. Sedih rasanya bila terpaksa berjauhan walau hanya sepanjang cuti sekolah ni je.Pic di bawah adalah sepanjang perjalanan dari miri ke sibu.
Shane dan qeisha sangat happy, sangat nakal ya..asyik pindah2 jer tempat duduk.Kejap nak duduk depan,kejap nak duduk ngan nenek dan aunty mereka di belakang.Kadang berebut-rebut nak duduk depan.
Tengok la tu,kejap shane duduk ngan mumy,kejap qeisha.Saya layan jer..asal tak bergaduh.
Best juga guna commonrail turbo hilux D-4D nie untuk long- journey.Tinggi lagi tu.Saya tak de ganti my hubby drive, tak biasa bawa keta tinggi.Auto lagi,biasa bawa yang manual saja.Sebenarnya auto lagi senang..tapi takut nak bawa d-4d nie,belum biasa.Tapi sebenarnya saya lebih berminat dengan mpv car.:) dan lebih selesa drive kancil & persona.
Take a time ya...sempat singgah dan lunch di Bintulu. Hong Kong pau tetap menjadi pujaan hatiku.hehehe..sedap dimakan panas2.My hubby suka ayam goreng tu.My hero & heroin sangat happy masa jalan2 kat 'farley'..wajib beli toys.Shane dapat trains complete ngan railway sekali, qeisha pilih colourful elephant.Hmmm badan tecik jer tapi suka elephant.
Pic Shane dan qeisha tidur...sunyi je rasa time mereka sama2 tidur.Bila bangun, mulut terus becok ya.
1 malam je kami kat Sibu, stay kat my cousin house.Kebetulan uncle ada datang dari kampung...tak ada masa nak captured pic ramai2..coz masing2 asyik bercerita dan makan2.Ya la...lama tak jumpa.Sebelum balik miri, tidak ketinggalan breakfast kat pasar julau.(member2 dari julau mesti tau kedai makan paling famous with kolo mee)
That's all...ada la jugak post hari ni ya kawan2.sori sekiranya post nie..entah apa2.

7 comments:

  1. hilux d-4d memang sesuai unt long journey kan, saya pernah tumpang pakcik, rasa stabil je naik tu. bintulu tu duluu saya pernah gi sebab abang kerja sana, skrg dia dah balik kl, tak pergi dah s'wak.

    ReplyDelete
  2. bestnya cuti sekolah.... hehe jeles jeles ni..

    ReplyDelete
  3. adia:betul tu..tak terasa perjalanan yang jauh.hubby saya yg minat
    aieda:best,boleh bangun lambat ckit.hehe

    ReplyDelete
  4. dalam 15 @ 16 december kenya. laun abis exam ku nya meh. 14 aribulan bisi briefying pratikal dulu. semadi laun pulai

    ReplyDelete
  5. happy nya shane ngan qeisha dpt jln2.. dpt toys pulak tuu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers