Friday, November 12, 2010

Shane & Qeisha @ bookshop & colouring @ kfc

Ahad lepas bawa Shane dan Qeisha shopping kat boulevard hypermarket, pergi kat bookshop. Selalunya serbu toysRus, kali ini saya cuba elakkan. Niat di hati nak melatih mereka berdua lebih berminat dengan buku berbanding toys.
Masing-masing sibuk memilih colour pencils & colouring book. Semua nak sama, kecuali colouring book tak sama, coz shane pilih car colouring book. Shane favourite tu,qeisha pilih yang cantik jer
Gelagat anak-anak saya pilih memilih, mulut pun becok juga.Tengok cantik,lepas yang dipegang..tecik2 dah pandai rambang mata.Geli hati saya tengok,"wow, cantiknya!"said Shane tengok car  pencils case tu.Akhirnya saya beli colour pencils & colouring books saja untuk mereka berdua, sungguhpun masih banyak lagi colour pencils mereka kat rumah.Then, kami pergi makan kat kfc.
Sementara menunggu dady mereka berbaris order makanan, Shane mewarna dengan tekunnya. Suka bulu mata shane yang lebat tu. Lega saya, at least mereka dua tak bergaduh dan boring tunggu hidangan.
Haaa...my little princess belum pandai pegang pensel lagi, tapi tetap berusaha mewarna tengok si abang shane mewarna. Qeisha tak nak kalah..berusaha mewarna walaupun hasilnya cincai buncai. Mama hargai juga, itu hasil daripada kreativiti & estetika anak2 tersayang...
*Dalam hati nie, risau nak pergi berkursus kat sibu Ahad ni.Tak biasa berjauhan dengan kedua-dua buah hati saya nie.Walaupun ada my hubby,my mum & adik ipar jaga...harap semuanya ok.

Ok, thats all..nak lawat u all pula ya.

8 comments:

  1. so cute diaorang ni

    ReplyDelete
  2. memang cantek bulu mata shane tuuu...tergoda i tau! hehehehe

    ReplyDelete
  3. lawa mai bulu mata org bujang nya..eisha maintain cute..

    ReplyDelete
  4. anonymous:tq
    ana: tq ana.
    mommyYen:mizz yenyen

    ReplyDelete
  5. oo nak berkursus jauh ye, dont worry thy will be fine :) ada my friend bila kena outstation, bawak baju anak. malam2 dia cium baju anak dia.

    ReplyDelete
  6. baguslah win ajar dorang suka buku...dua2 leka ngan buku masing2 yer...

    ReplyDelete
  7. hanim: dua orang ni kan walau suka buku,toys tetap tidak lupa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Credit

my Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers